Yalvaç'ta Kütüphaneler Haftası etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Yalvaçta Kütüphaneler Haftası etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 14:33

Yalvaç'ta Kütüphaneler Haftası etkinliği

Haberin Devamı

 

Nurettin ARKAN/YALVAÇ, (DHA) - ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde Kütüphaneler Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Yalvaç Hacı Ali Rıza Efendi Kütüphanesi'nde tören düzenlendi. Törene Kaymakam Aytekin Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Tarık Korucu, Milli Eğitim Müdürü Serdar Kaya, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlamına uygun şiirler okundu. Kütüphane Müdürü Türker Güngör, kitap okumanın önemine değinerek, bilgisayar ve diğer iletişim araçlarına adapte olan yeni neslin bunları terk ederek kitaplarla dost olmasını tavsiye etti.

Törene konuşmacı olarak davet edilen Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Yalvaç Meslek Yüksekokulu (MYO) öğretim görevlisi Dr. Meriç Pehlivan, kitap okumanın önemine değindi. Gençlere tavsiyelerde bulunan Pehlivan, "Günümüzde birbirinizle haberleşirken emojiler kullanıyorsunuz. Duygularını kelimelere dökebilecek üstün varlıklarsınız. Simgelerle değil kelimelerle duygularınızı ifade edin. Kelime dağarcığınızı geliştirmenin en güzel yolu da kitap okumaktır. Bu ülkenin, bizlerin size ihtiyacı var. Sizin iyi yetişmeniz, tam donanımlı olmanız lazım çünkü bizler bu ülkeyi size emanet edeceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!