Yalvaç'ta değerlendirme toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Yalvaçta değerlendirme toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2017 11:15

Yalvaç'ta değerlendirme toplantısı

Haberin Devamı

 

Nurettin ARKAN/YALVAÇ, (DHA) - ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde aylık değerlendirme toplantısı yapıldı. Kaymakam Aytekin Yılmaz başkanlığındaki toplantıda tarımsal desteklemeler, düğünlerde silah atılmaması, Kurban Bayramı ve asayiş olayları görüşüldü.
Yalvaç'ta aylık değerlendirme toplantısı Öğretmenevi'nde yapıldı. Toplantıya İlçe Emniyet Müdürü Tarık Korucu, Yazı İşleri Müdürü Mustafa Yıldırım ile kamu kurumlarının temsilcileri ve muhtarlar katıldı. Kaymakam Aytekin Yılmaz, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) desteklemeleriyle ilgili konuştu. Yılmaz, "Kırsal kalkınma konusunda önemli desteklemeler bulunuyor. Bu desteklerden azami ölçüde yararlanabilmemiz açısından TKDK'den uzman arkadaşları ilçemize davet ettik. Bizlere bu konuda neler yapabiliriz bunu anlatacaklar. Sanayici işadamlarımızı, yatırımcıları da davet ettik. Sizlere de buradan duyuruyorum köylerinizde desteklemelerden yararlanmak isteyen köylü üreticilerimizi haberdar edin. Gelsin katılım sağlasınlar. Yüzlerce kalem yatırıma destek imkanı var" dedi.
Mevsim dolayısıyla düğünlerin arttığına dikkati çeken Kaymakam Yılmaz, "Düğünlerde silah atılması gibi hoş olmayan davranışlarda kolluk kuvvetlerinin müdahalesine gerek kalmadan sizlerin yardımcı olması ve bu mutlu günlerin acıya dönüşmesine engel olması önemli. Sizlerden bu konuda destek bekliyoruz" diye konuştu.
Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla bazı tedbirlerin de alındığını vurgulayan Kaymakam Yılmaz, bu konulara hassasiyet gösterilmesini istedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ramazan Demiraslan da Kurban Bayramı'nda gebe düvelerle büyükbaş damızlık hayvanların kesimlerinin yasak olduğunu hatırlatarak, bu durumdaki hayvanların satış için pazara çıkarılmaması konusunda uyarıda bulundu. Aksi davrananlara cezai işlem uygulanacağını vurgulayan Demiraslan, hububat hasadının tamamlanması ile birlikte anız yakma konusunda da uyarıda bulunarak anız yakılmasının yasak olduğunu anlattı.
İlçe Emniyet Müdürü Tarık Korucu, ilçede 1 haftadır devam eden festival yoğunluğunda kayda değer önemli bir olay yaşanmadığını, yaklaşan bayram nedeniyle özellikle kurbanlık satış yerlerinde sahte paraları piyasaya sürme, dolandırıcılık ve yankesicilik gibi olayların yaşanması ihtimaline karşı duyarlı davranılması noktasında uyarıda bulundu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!