Yalova’dan Suriye’ye 35’inci yardım tırı

Güncelleme Tarihi:

Yalova’dan Suriye’ye 35’inci yardım tırı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2017 15:49

Yalova’dan Suriye’ye 35’inci yardım tırı

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,(DHA)-YALOVA İnsani Hak ve Hürriyetleri (İHH) Yardım Derneği tarafından Yalova’dan Suriye’ye 25 tonluk kömür yüklü TIR, dualarla gönderildi.
15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda tırın Suriye’ye gönderilmesi nedeniyle bir tören düzenlendi. Dernek Başkanı Sabri Kan, Suriye’ye 35’inci yardım tırını gönderdiklerini söyleyerek, “Yalova’dan da bugün 35’inci yardım tırımızı yolculuyoruz. Bugünkü tırımızın içeriğinde yakacak var. Biliyorsunuz Kilis’ten Cilvegözü Sınır Kapısı’nın hemen arkasında yüz binlerce insanın yaşadığı mülteci kampları var. Şuanda o bölgede soğukla karşı karşıya, önümüzdeki kış günlerinde daha büyük sıkıntılar çekilmesin diye Yalovalı kardeşlerimizin, gönüllülerin, hayırseverlerin destekleriyle şimdi inşallah bu yardım tırını buradan uğurlayacağız” dedi.
Önümüzdeki günlerde gıda yüklü yardım tırını da Suriye’ye göndereceklerini söyleyen Başkan Kan, bu konuda herkesin desteğini beklediklerini dile getirdi. Konuşmanın ardından tır dualarla yolcu edildi.

(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!