Yalova’daki eğitim masaya yatırıldı

Güncelleme Tarihi:

Yalova’daki eğitim masaya yatırıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2016 14:35

Yalova’daki eğitim masaya yatırıldı

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA’nın Eğitim Profiline Bakış Çalıştayı gerçekleştirildi.

Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, toplantıda yaptığı konuşmada eğitim eylem planı gerçekleştireceklerini ve kentteki eğitimi ileri taşıyacaklarını söyledi.

Çalıştay, Yalova Uygulama Oteli’nde gerçekleştirildi.

Programa katılan akademisyenler adına konuşan Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sedat Yüksel, “Yalova’nın eğitim sorunlarını bu çalıştayda hep birlikte tartışacağız. Dünyada gelişmiş seviyede olup da eğitim sisteminin kötü olduğu bir ülke bulamazsınız. Bunun da en güzel örneği Finlandiya. Doğal zenginliği olmamasına rağmen insan gücü kalitesi sayesinde belli bir yere gelmiş ülke. Bizim ülkemizin doğal zenginlikleri varken de eğitim kalitesini artırmamız ön şarttır. Yalova konumu gereği önemli bir yerdedir. İstanbul, Bursa arasında yer alan, sanayiye çok yakın olan bir ilimiz. Daha önce bir çalıştay yapmıştık. Doktor hastalığı tedavi etmesi için teşhisi yapması lazımsa biz de Yalova’daki sorunları tespit edip çözümlemek istiyoruz” dedi.

Ardından konuşma yapan Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan eğitimde zamana ayak uydurulması gerektiğini söyledi. Turan, şöyle konuştu; “Günümüzde eğitim sistemleri bilim ve teknolojideki hızlı gelişmelere ve toplumun gereksinim duyduğu insan gücü bağlamında şekillenmektedir. Eğitim sistemimiz ve eğitim stratejimizde bu gelişmelerden doğrudan etkilenmekte, programlar, eğitim süreçleri ve altyapı bakımından değişik yaklaşımlar gündeme gelmektedir. Yeniden bir yönetim anlayışı olarak her zaman değişimin ve yeniliğin yanında, dışında kalmadan yanında olarak pasif uyum stratejileri yerine, aktif bir tutum ile eğitim-öğretim programlarımızı düzenlemek önceliğimiz olan konulardan birisidir. Bugün burada tüm meslektaşlarımız ve paydaşlarımızla birlikte Yalova’daki eğitimin geleceğine yönelik bir çalışmanın startını hep birlikte veriyoruz. Bu çalışmamız ile Yalova’daki eğitim profilini temel eğitim, orta öğretim, mesleki eğitim, yaygın eğitim ve özel eğitim başlıklarında moderatör hocalarımızın eşliğinde değerlendirme fırsatı bulacağız. Gün boyu yapılacak çalışmalarımızda sizlerin katkılarıyla geliştireceğimiz eğitim eylem planıyla Yalova’daki eğitim daha ileriye taşınmasını hedefliyoruz. Çalışmanın tüm Yalova’ya hayırlar getirmesini diliyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından çalıştay başladı ve oturumlar da gün boyu devam etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!