Yalova'da Kadınlar matinesi başladı, açılış dansını Başkan Salman ve eşi yaptı

Güncelleme Tarihi:

Yalovada Kadınlar matinesi başladı, açılış dansını Başkan Salman ve eşi yaptı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2017 13:16

Yalova'da Kadınlar matinesi başladı, açılış dansını Başkan Salman ve eşi yaptı

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA Belediyesi’nin her hafta Yalovalı kadınlar için düzenleyeceği ‘Kadınlar Matinesi’ başladı. İlk matineye Yalova Belediye Başkan Vefa Salman, eşi Dilek Akdeniz Salman ile birlikte katıldı.

Yalova Belediyesi’nin her hafta çarşamba günleri Yalovalı kadınlar için düzenleyeceği ‘Kadınlar Matinesi’ Bahçelievler Mahallesi bayanlarının katılımıyla başladı. Yalova’nın sevilen sesi Hakhan, ilk şarkısını seslendirerek programın açılışını gerçekleştirdi. Başkan Vefa Salman, açılış şarkısında eşi ile dans etti. Programda konuşan Başkan Salman, kendi döneminde ilk defa kadınlar matinesinin düzenlendiğini belirterek sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Benim dönemimde ilk defa kadınlar matinesini düzenledik. Bundan sonra bütün mahallelerde her çarşamba saat 14.00’de sevgili Hakhan ile Yalovalı kadınlarımız eğlenceye doyacak. Ama dünün sizler için çok anlamlı bir özelliği var. Dünyada ilk kez 5 Aralık’ta Gazi Mustafa Kemal Atatürk sayesinde kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildi. Sizler hepiniz bizlerin baş tacısınız. İyi ki bu ülkeye Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi bir lider nasip olmuş. İyi ki bu ülkeyi kurtarmış, Cumhuriyeti kurmuş ve kadınlara seçme ve seçilme hakkını vermiş. Ama şunu söyleyeyim benim de bu anlamda gurur duyduğum bir konu var. Ben de Atatürk’ün izinden o anlamda gittiğimi düşünüyorum. İlk defa Yalova’da bir kadın, belediye başkan yardımcısı oldu. Bunu da ben yaptığım için kendimle gurur, onur ve mutluluk duyuyorum. Seçimlerde bir sözüm vardı benim; ‘Yalova’yı birlikte yöneteceğiz, sevgiyle büyüteceğiz’ diye bu sözümden hiç taviz vermedim. Aynı şekilde devam ediyorum. Ayrıca Yalova’nın adına yakışır bir şekilde çiçek kenti yapmayı başardık. Bunun için de gayet gururluyum ve mutluluk duyuyorum.”

“Sizlerden bir isteğim olacak” diyerek sözlerine devam eden Başkan Salman, “Başka başka şehirlerde ya da ülkelerde gördüğünüz, kentimize yakışacağını düşündüğünüz ne olursa bana iletmenizi rica ediyorum. Bunun yanında gördüğünüz her aksaklığı, her yanlışlığı, bozulan kaldırımı, toplanmamış çöpü gibi bizlerin ilgilendiği problemleri de en kısa vadede bana bildirin ki Yalova’mızın estetiği, düzeni, güzelliği bozulmasın. Hatta kentimizi daha da ilerilere taşıyalım” dedi.

Konuşmanın ardından programına devam eden Hakhan, Yalovalı bayanlara eğlenceli dakikalar yaşattı. Programın sonunda çiçek kenti Yalova’da yetiştirilen çiçekler Yalova Belediyesi personelleri tarafından programa gelen bayanlara hediye edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!