Yalova'da, Genç Ahşap Heykel Sempozyumu düzenleniyor

Güncelleme Tarihi:

Yalovada,  Genç Ahşap Heykel Sempozyumu düzenleniyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2017 14:38

Yalova'da, Genç Ahşap Heykel Sempozyumu düzenleniyor

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA’da Koru Belediyesi, Atatürk’ün Koru’ya gelişinin 88. yıl kutlamaları kapsamında Türkiye’nin genç heykeltıraşlarını 3'üncü kez bir araya getirdi. Atatürk’ün Koru’ya gelişini Ata’nın da değer verdiği sanatsal etkinliklerle kutlayan Koru Belediyesi, 3. Koru Genç Ahşap Heykel Sempozyumu’na ev sahipliği yapıyor.

Yalova'nın Çınarcık ilçesine bağlı Koru Belediyesi, Atatürk’ün Koru beldesine gelişinin 88. yıldönümü nedeniyle bir dizi kutlama etkinlikleri hazırladı. Bu kapsamda belde, 3. kez Genç Ahşap Heykel Sempozyumu’na ev sahipliği yapıyor. Değirmendere eski Belediye Başkanı Ertuğrul Akalın’ın öncülüğünde gerçekleşen 3. Koru Genç Ahşap Heykel Sempozyumu’na Mimar Sinan Üniversitesi’nden mezun olan ve halen eğitim gören genç heykeltıraşlardan Gamze Küçük, Azra Alper, Uğur Savaş, Murat Özver ve Burcu Erden katılıyor. Heykeltıraşlarla birlikte sempozyumun gerçekleştiği açık alanda basın toplantısı düzenleyen Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman, Türkiye’nin genç heykeltıraşlarını Koru beldesinde 3. kez buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

KÜTÜKLER SANATA DÖNECEK

Sempozyumu Ağustos ayı başında başlattıklarını söyleyen Yaman, “Gençlerden oluşan heykeltıraşlarımız bu süre içinde ahşap heykeller yapıyorlar. Çalışmalar Koru sahilinde devam ediyor. Halkımız da bu çalışmaları ilgiyle takip ediyorlar. Bir ağacın sanat eserine dönüşmesi herkesin ilgisini çekiyor. Sanatçılarımızın oluşturdukları bu eserler beldemizdeki parkta kalıcı olarak sergilenecek” dedi. 

SEMPOZYUM 15 GÜN SÜRECEK

Sempozyum Komite Başkanı eski Değirmendere Belediye Başkanı Ertuğrul Akalın ise yaptığı açıklamada, “Gençlerin önünü açmak, onlara bir sempozyum deneyimi kazandırmak amacıyla bu çalışmamızı sürdürüyoruz. 1 Ağustos’ta başlayan sempozyum 15 Ağustos’ta sona erecek. Bu aşamada 5 heykeltıraşımız da 5 eser meydana getirecek” diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!