Yalova'da bugüne kadar FETÖ'den 54 kişi tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Yalovada bugüne kadar FETÖden 54 kişi tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2016 19:28

Yalova'da bugüne kadar FETÖ'den 54 kişi tutuklandı

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA) - YALOVA’ya yeni atanan Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım Özgür, gazetecilerle bir araya gelerek FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik sürdürülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Başsavcı Özgür, bugüne kadar Yalova’dan terör örgütü mensubu olan 54 kişinin tutuklandığını bildirdi.
Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım Özgür, FETÖ/PDY'ye yönelik sürdürülen çalışmalarla ilgili açıklama yaptı. Başsavcı Özgür, bugüne kadar silahlı terör örgütü FETÖ’ye yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında Yalova’da 153 kişi hakkında işlem yapıldığını bildirdi. Özgür, 153 kişiden aralarında asker, savcı, hakim, öğretmen ve sivillerin olduğu 54 kişinin tutuklandığını, 3 kişinin serbest kaldığını, 35 kişinin de adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığını belirtti. Başsavcı Özgür, halen 52 kişinin gözaltında bulunduğunu, tutuklananlar arasında da 8’inin kolluk kuvvetleri mensubu olduğunu belirtti.
Başsavcı Yıldırım Özgür, Türk Ceza Kanununun 314. maddesi kapsamında silahlı örgüt suçları ile ilgili olarak etkin pişmanlık hükümlerinin kamuoyunda yeteri kadar bilinmediğini belirterek bu konuda da açıklama yaptı. Özgür, şunları söyledi:
“FETÖ/PDY örgütünün; 15 Temmuz’daki eylemleri örgüt üyelerinin aralarındaki birliktelik, örgüt yapıları, organize oluş biçimleri, üyeler arasındaki hiyerarşik zincir nazara alındığından, Türk Ceza Kanunu'nun 314. maddesi kapsamında ‘Silahlı Örgüt’ olduğu hususunda tereddüt bulunmamaktadır. Türk Ceza Kanununun 314. maddesi kapsamında silahlı örgüt suçları ile ilgili olarak etkin pişmanlık hükümlerinin kamuoyunda yeteri kadar bilinmediği gözlemlenmekte. Bu kapsamda FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirdiği eylemlerden dolayı pişmanlık duyup, örgütten ayrılma isteğinde olan kamu görevlisi ve vatandaşlar için TCK’nın 221. maddesinde düzenlenen etkin pişmanlık hükümleri çerçevesinde işlem yapılacaktır.
Buna göre etkin pişmanlığın uygulanmasında; kendiliğinden örgütten ayrılarak teslim olan failin, örgütün faaliyeti çerçevesinde herhangi bir suç işleyip işlemediği araştırılmakta ve daha sonra hukuki durumları değerlendirilmektedir. Bu madde çerçevesinde pişmanlık duyan vatandaşlarımızın verdikleri bilgilerle pişmanlık duygularını göstererek örgüt mensuplarının ortaya çıkarılmalarını ve yakalanmalarını sağlamaları halinde aynı maddenin 3. fıkrası kapsamında haklarında herhangi bir cezaya hükmolunmayacaktır. Yalova’da da bu mesele titizlikle değerlendiriliyor. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Devlet hiyerarşisine alternatif oluşturabilecek her türlü oluşuma, FETÖ’ya müsamaha yok. Tutuklananlar da ayrıca güvenliği yüksek olan çevre illerdeki cezaevlerine gönderilmekte.”

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!