Yalova’da bin 494 engelliye evde bakım hizmeti

Güncelleme Tarihi:

Yalova’da bin 494 engelliye evde bakım hizmeti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2016 11:47

Yalova’da bin 494 engelliye evde bakım hizmeti

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOAV’da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Arif Laçin, toplam bin 494 engelli için evde bakım hizmeti verildiğini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Arif Laçin, Dünya Engelliler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Yalova’da engelliler konusunda yürütülen çalışmalarla ilgili bilgilendirdi. Engelliler konusunda toplumun duyarlılığını artırmak istediklerini söyleyen Laçin,  halka açık hizmet veren her türlü yapılara engellilerin daha kolay ulaşabilmesi için mimaride erişilebilirliğin zorunlu hale getirildiklerini söyledi. Laçin, yaptıkları hizmetleri şöyle anlattı:

“Aile ve Sosyal Politikalar Yalova İl Müdürlüğü olarak bin 494 engelli birey için ailelerine evde bakım hizmeti sağlanmaktadır. Bununla beraber Müdürlüğümüze bağlı özel ve resmi engelli bakım kuruluşlarında yaklaşık 235 engelli bireylere bakım ve rehabilitasyon hizmeti yatılı olarak sağlanmaktadır. Engellilerimiz için tüm gücümüzle çalışmaya devam edilecek olup, engelli bireylerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlar, engelli bireylerimizin eşit şartlarda, sağlıklı ve müreffeh bir hayat sürmelerini temenni ederiz” 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!