Yalova'da Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki proje için TOKİ ile görüşüldü

Güncelleme Tarihi:

Yalovada Bağlarbaşı Mahallesindeki proje için TOKİ ile görüşüldü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2017 13:38

Yalova'da Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki proje için TOKİ ile görüşüldü

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA Belediyesi’nin, Bağlarbaşı (Roman) Mahallesi ile ilgili olarak yapmış olduğu kentsel dönüşüm planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca geçtiğimiz günlerde onaylandı.  Planın resmiyet kazanmasından sonra AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve Yalova Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Kemal Baş, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) yetkileri ile proje hakkında görüştü.

Bağlarbaşı  Mahallesi’nin kentsel dönüşüm planlarının onaylanmasının ardından Yalova Belediyesi projenin hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi için çalışmalara başladı. Yalova'nın Ak Parti Milletvekili Fikri Demirel ve CHP'li Belediye Başkanı Vefa Salman, TOKİ İstanbul İmar Planlama ve Kentsel Yenileme Dairesi Başkanı Uğur İnan ile görüşerek konu hakkında detaylı bilgiler verdiler. Daha sonra TOKİ İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik’in de katıldığı bir toplantı gerçekleştiren heyet projenin önemini TOKİ yetkilileri ile paylaştılar.

O bölgenin geleceği için bu projenin çok önemli olduğunu belirten Belediye Başkanı Vefa Salman, “Yıllardır bu konu Yalova’nın gündeminde. Bu konuda çeşitli adımlar geçmişte atılsa da ne yazık ki sonuca ulaştırılamadı. Yalova Belediyesi olarak bu alanda gerekli planlama çalışmalarını yaptık ve bakanlığa projeyi onaylattık. Böylelikle ilk adımı atmış olduk. Sayın milletvekilimiz ile birlikte TOKİ İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik ve TOKİ İstanbul İmar Planlama ve Kentsel Yenileme Dairesi Başkanı Uğur İnan ile görüştük. TOKİ projeye olumlu bakıyor. Gerekli verileri kendilerine teslim ettik. Onlar da çalışma yapacaklar. Kentsel dönüşüm ile ilgili süreç başlamış oldu. İnşallah bu bölgenin yeniden yapılanması için en kısa zamanda start vermiş oluruz” dedi.



FOTOĞRAFI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!