Yalova'da 571 kanser hastasına hizmet verildi

Güncelleme Tarihi:

Yalovada 571 kanser hastasına hizmet verildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2017 15:57

Yalova'da 571 kanser hastasına hizmet verildi

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Sezen, Yalova Devlet Hastanesi Kemoterapi Ünitesi’nde 2016 yılı içerisinde toplam 571 kanser hastasına hizmet verildiğini açıkladı.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Sezen, yaptığı yazılı açıklamada, onkoloji hastalarının tedavi sürecini konforlu bir şekilde geçirmelerini sağlamak, hastaların büyük şehirlere gidiş geliş sırasında yaşadıkları sorunları engellemek amacıyla Yalova Devlet Hastanesi bünyesinde Ekim 2015’den bu yana hizmet veren Kemoterapi Ünitesi’nin 2016 yılı içerisinde toplamda 571 kanser hastasına hizmet verdiğini belirtti. Sezen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Sadece Yalova halkına değil bölgede de bu yönde ihtiyacı olan pek çok hastaya hizmet veren birim temizliği, konforlu hizmet sunumu, kalitesi ile göz dolduruyor. Kemoterapi başlı başına hastayı yoran bir süreç olduğundan hastaların büyük şehirlerde kalabalık hastanelere gitmesinin önlenmesi bu anlamda Yalova için çok önemli bir hizmet eksikliğini gidermiş oldu. Birimde Dahiliye Uzmanı ve hemşire hizmet vermektedir. Kemoterapi uygulamaları, port yıkama işlemi, ilaç pompası çıkarma işlemi, katater pansuman bakımı, koruyucu ilaç enjeksiyonu ve koruyucu serum uygulamaları yapılmaktadır.”

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!