Yalova Valisi Yılmaz:Ülkemiz dünyada örnek gösterilecek bir konumda

Güncelleme Tarihi:

Yalova Valisi Yılmaz:Ülkemiz dünyada örnek gösterilecek bir konumda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2017 11:26

Yalova Valisi Yılmaz:Ülkemiz dünyada örnek gösterilecek bir konumda

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA Valisi Tuğba Yılmaz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Yılmaz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün engelli vatandaşların yaşadığı sorunlara dikkat çekilmesi, hayat standartlarının yükseltilerek toplumla, engelli vatandaşlar arasındaki engellerin kaldırılması ve bu alandaki toplumsal hassasiyetin yükseltilmesi noktasında önemli bir fırsat olduğunu kaydetti.

Vali Yılmaz, şöyle devam etti; “Engelli vatandaşlarımıza yapılan çalışmalar, sadece engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun her kesimini yakından ilgilendirmektedir. Dolayısıyla toplumdaki her bireyin engelli vatandaşlarımıza yönelik farkındalığını arttırmak büyük önem arz etmektedir. Engelli vatandaşlarımızın, toplumla bütünleşmelerinin ve hayatın her alanında aktif rol üstlenmelerinin sağlanması, onlara sunulan hizmetlerin erişilebilir olması, devlete ve topluma düşen öncelikli bir görevdir. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir. Nitekim engelli vatandaşlarımızın, eğitim, sağlık ve sosyal haklardan yeterince yararlanmaları devletimizin en önemli hedeflerinden olmuştur. Ülkemiz bugün engelli vatandaşlarımızın hayat şartlarının iyileştirilmesi, sosyal ve ekonomik olarak desteklenmesi, geleceğe güvenle bakmaları konusunda dünyada örnek gösterilecek bir konuma ulaşmış olup; engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatta etkin bir birey olarak yer alabilmesi, eğitimden, spor ve sanata kadar her türlü sosyal faaliyetlerden aktif bir şekilde faydalanabilmesi için gerekli düzenlemeleri hızla hayata geçirmiştir. Her birimizin bir engelli adayı olduğu şuuruyla hareket etmemiz, engelli bireylerin hissiyatını ve karşılaşabilecekleri muhtemel sıkıntıları anlamamıza ve bir arada yaşamanın gerektirdiği mesuliyetleri yerine getirmemize vesile olacaktır. Bu düşüncelerle; spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına, her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadeleyi takdir ediyor, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, engelli kardeşlerimiz ile ilgili toplumsal farkındalığın artmasına, onların hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olmasını diliyorum.”

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!