Yalova Belediyesi’nden çevre günü etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Yalova Belediyesi’nden çevre günü etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2017 15:34

Yalova Belediyesi’nden çevre günü etkinliği

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- 5 Haziran Çevre Haftası sebebiyle Yalova Belediyesi anlamlı bir etkinliğe imza attı. Adnan Menderes Mahallesi Şehit P. Uzm. Çv. Ali Sezai Yalçın Sokak Çocuk Parkı’nda düzenlenen ağaç dikme etkinliğinde Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, 19 Temmuz İlköğretim Okulu öğrencileri ile bir araya geldi.

Belediye Başkanı Vefa Salman ve Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Jülide Güner, öğrencilerle bir araya gelerek minik öğrencilerin fidan dikimine yardım etti. Öğrenciler, Yalova Belediyesi tarafından kağıttan hazırlanan isim kelepçelerine de kendi isimlerini yazdırarak fidanlara bağladılar. Etkinlikte öğrenciler tarafından 40 adet fidan dikildi.

Etkinlikte konuşma yapan Başkan Salman, yaşadıkları her yeri tabiatın bir parçası olarak gördüklerine belirterek, "Yüzde 59’u orman olan kentimizin oksijen deposu olarak kalması için elimizden geleni yapmaya özen gösteriyoruz. Şu ana kadar Yalova Belediyesi olarak kentimizde, ıhlamur, süs elması, süs kirazı, alev, ligustrum, çam ve çınar gibi yaklaşık 6000 adet ağacın fidanını diktik. Bunları çoğaltmaya da devam ediyoruz. Kendileri de diktikleri fidanlar gibi gencecik olan minik öğrencilerimiz de çevre bilinci oluşturmak için bu anlamlı etkinliğe katkı sağladılar. Umarım minik öğrencilerimiz çevrenin önemini iyi bir şekilde kavrayarak çevresine de en güzel şekliyle aktarır” dedi.

Etkinlik sonunda Başkan Salman, etkinliğe katılan öğretmen, öğrenciler ve katkı sağlayan herkesle birlikte toplu fotoğraf çektirdi. Yalova Belediyesi tarafından hazırlanan kasket ve hediyeler de minik öğrencilere dağıtıldı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!