Yağlı güreş için inceleme gezisi

Güncelleme Tarihi:

Yağlı güreş için inceleme gezisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2017 14:55

Yağlı güreş için inceleme gezisi

Haberin Devamı

 

KUMLUCA, (DHA) - TÜRKİYE Güreş Federasyonu tarafından, dünyada güreşin ilk yapıldığı yer kabul edilen Kazakistan'a inceleme gezisi düzenlendi.

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Güreş Federasyonu ve Kumluca Belediyesi işbirliğinde ata sporu yağlı güreşin çıkış noktası kabul edilen Kazakistan'ın Türkistan bölgesine inceleme gezisi düzenlendi. Geziye, Güreş Federasyonu Asbaşkanı Mehmet Ayhan, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, 2016 yılı Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara ve sunucu Gökhan Günaydın katıldı.

Kazakistan'a hareket öncesi açıklamalarda bulunan Başkan Hüsamettin Çetinkaya, Türkistan bölgesinde yağlı güreşle ilgili bazı inceleme ve görüş alışverişinde bulunacaklarını söyledi. Çetinkaya, "Amacımız güreşin ilk çıkış noktasıyla bugün bizim yaptığımız güreşleri bir araya getirilmesini sağlamak. Bunun ilk ayağı olarak da Kumluca güreşlerinin seçilmesi, federasyonumuz tarafından bize bunun layık görülmesi büyük bir onur ve gurur. Bu da bir kez daha gösteriyor ki Kumluca güreşlerimiz Türkiye'de bir marka" dedi.

Kazakistan gezisinin 3 gün süreceğini hatırlatan Çetinkaya, Hoca Ahmet Yesevi'nin kabrinden toprak getireceklerini ve Kumluca güreşlerinde bu toprağın bir kısmını Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na, bir kısmını da temmuz ayında yapılacak 656'ncı Kırkpınar Güreşleri'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a takdim edeceklerini kaydetti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!