Yabancı uyruklu öğrenciler Erzincan’ı yakından tanıdı

Güncelleme Tarihi:

Yabancı uyruklu öğrenciler Erzincan’ı yakından tanıdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2016 16:36

Yabancı uyruklu öğrenciler Erzincan’ı yakından tanıdı

Haberin Devamı

ERZİNCAN, (DHA)-ERZİNCAN’da ‘Damla Projesi’ kapsamında, çeşitli ziyaretlerde bulunan 34 yabancı öğrenci, yöre kültürünü ve halkını yakından tanıma fırsatı buldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın sosyal sorumluluk projelerinden ‘Damla Projesi’ kapsamında 34 üniversite öğrencisi, Erzincan'ı gezdi. Gençlerin maddi karşılık beklemeden, ailesi ya da yakın çevresi dışındaki bireylerin yaşam kalitesini artırmak için bir toplumsal girişime destek olmalarını sağlamak amacıyla başlatılan proje çerçevesindeki Erzincan ziyareti 5 gün sürdü. Doğu Türkistan, Hindistan, Filistin, Somali, Irak, Suriye, Çin gibi dünyanın çeşitli ülkelerinden gelerek Türkiye’de çeşitli eğitimler alan öğrencilere Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Metin Ayvazoğlu eşlik etti. Erzincan'ın tarihi yerlerini gezip, huzurevi ve rehabilitasyon merkezini ziyaret eden gençler ayrıca kırsal bölgelerde bulunan okullardaki öğrenciler ile de bir araya geldi. Erzincan'da ki program kapsamında 34 üniversite öğrencisi huzurevini ziyaret etti. Ziyaret sırasında duygu dolu anlar yaşayan öğrenciler, sevgi bağı kurdukları huzurevi sakinleriyle uzun uzun sohbet etti. Ziyaret sırasında yaşlılara karanfil dağıtan öğrenciler ardından huzurevi sakinleri ile birlikte atölye çalışması yaptı.



Aile ziyaretleri kapsamında yaşlıların ev ve bahçe temizliğinde bulunan gençler, bahçe çimlerini biçip topladıkları çimenleri hayvan barınağına götürüp buradaki hayvanlara yem olarak bıraktı. Terzibaba Mezarlığı ziyaretinde bulunan gençler burada Terzibaba Hazretleri'nin kabrini ziyaret edip dua etti. Erzincan'ın Üzümlü İlçesi sınırları içerisinde yer alan Urartu, Bizans ve Osmanlı medeniyetlerine ev sahipliği yapmış eski bir yerleşim yeri olan Altıntepe'yi gezen gençler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türklerini ziyaret edip buradaki ailelerle sohbet ederken geziler kapsamında bir çok etkinlikte bulundular.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!