Yabancı kursiyerlere kahvaltı

Güncelleme Tarihi:

Yabancı kursiyerlere kahvaltı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2017 14:16

Yabancı kursiyerlere kahvaltı

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - MANAVGAT Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Türkçe kursunda öğrenim gören yerleşik yabancılar tanışma ve kaynaşma kahvaltısında bir araya geldi.

Manavgat HEM tarafından Side Gençlik Merkezi'nde düzenlenen Türkçe kurslarına katılan yabancılar için kahvaltı programı düzenlendi. Kahvaltıya Kaymakam Mustafa Yiğit'in eşi Mehtap Yiğit, Manavgat HEM Müdürü Hüseyin Geyikoğlu, Göç idaresi Müdürü Hasan Kahraman, Güney Entegrasyon Manavgat Derneği (GEM-DER) Başkanı Güngör Karaca, Başkan Yardımcısı Petra Ottman, Side Gençlik Merkezi Sorumlusu Rukiye Andaç öğretmenler ile yabancı kursiyerler katıldı.

HEM Müdürü Hüseyin Geyikoğlu, Türkçe kurslarına katılanların bir çoğunun yabancı gelin olduğunu belirterek, "Bu kahvaltı bir anlamda temel tanışma kaynaşma kahvaltısı. Onlar da bu ülkede yaşıyor. Biz bugün Göç İdaresi Müdürümüz Hasan Kahraman'ı da davet ettik. Kaymakamımızın eşi de bugün aramızda. Onlarla tanışıp sorunlarıyla yakından ilgilenmek istiyor. Biz bu arkadaşlarımıza Türkçeyi öğrettikten sonra daha farklı kurslar açmak istiyoruz. İngilizce, Almanca, Rusça, resim kursu, ahşap boyama kursu gibi. Kendileri talip ederlerse biz her türlü kursu açmaya hazırız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!