Yaban hayatına bakanlık desteği

Güncelleme Tarihi:

Yaban hayatına bakanlık desteği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2000 00:00

Haberin Devamı

Orman Bakanlığı, çevre kirliliği, yangınlar ile sulak alanların kurutulması sonucu yaşam alanları gitgide azalan, av ve yaban hayvanları için harekete geçti.

Bakanlığa bağlı Milli Parklar ve Av-Yaban Hayatı Genel Müdürlüğü yetkilileri, Türkiye'de, av ve yaban hayvanlarının yaşam alanlarının, çevre kirliliği, orman ve anız yangınları, sulak alanların kurutulması, fabrika ve kimyasal atıklar sonucu göllerin kirlenmesi ve kaçak avlanma gibi nedenlerden dolayı gitgide azaldığını söyledi.

Yetkililer, doğada azalan ve nesli tehlike altında olan yaban hayvanlarının üretilmesi ve doğaya salınması amacıyla 2 ay önce ‘Yaban Hayvanı Üretim Projesi’'nin başlatıldığını hatırlatarak, şunları söylediler:

‘‘Projeyle doğada azalan yaban hayvanlarına destek sağlamak istiyoruz. İstanbul'da başlayan proje, gelecek yıl da devam edecek. Şu an da bunların yaşabileceği alanları belirliyoruz. Ne kadar yaban hayvanı salacağımız alan varsa, bunlara göre bir üretim programı hazırlayacağız. İlk etapta doğaya salıverilmesi düşünülen hayvanlar sülün, keklik ile çil. Sülünleri Bursa ve Samsun'daki istasyonlarımızda üreteceğiz. Ve hayvanları salacağımız alanları, ekolojik taşıma kapasitesi denilen bir sayıya ulaşana kadar avlanmaya kapatacağız.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!