Ya türban çıkaracak ya sınıfta kalacaklar

Güncelleme Tarihi:

Ya türban çıkaracak ya sınıfta kalacaklar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde, derslere girmeyen türbanlı öğrencilerin, bugün devamsızlık haklarının son gününde oldukları bildirildi.

İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Vahdettin Başçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu öğrencilerin bugün devamsızlık haklarını doldurduklarını, derse girmemeye devam etmeleri halinde sınıfta kalacaklarını belirtti. Başçı, ''Biz buna rağmen, esnek davranarak öğrenciler için hafta içerisinde bir kaç gün daha süre tanımayı düşünüyoruz.'' dedi.

İlahiyat Fakültesi'nde 374 kız öğrencinin kayıtlı olduğunu, derse giren kız öğrenci sayısının ise şimdiye kadar 60 olduğunu kaydeden Başçı, derse girmeyen öğrencilerin velilerinin bu olayı tasvip etmediklerini ifade etti.

Derse girmemeyi sürdüren öğrencilerse, devamsızlık sınırı konusunda kendilerine tanınan hakkı kullanacakları ve bekleyişlerine devam edeceklerini söylediler.

Öğrenciler, ''Tanınan devamsızlık hakkının sona ermesiyle eyleme katılanların yüzde 70'inin derslere gireceklerini sanıyoruz. Diğer öğrenci arkadaşlarımız da okuldan ayrılmayı göze alacaklar'' diye konuştular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!