Xbox One X satışları PlayStation 4 Pro’yu solladı!

Güncelleme Tarihi:

Xbox One X satışları PlayStation 4 Pro’yu solladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2017 08:15

Oyunlarda kullanılabilecek donanımsal olarak en güçlü oyun konsolu gösterilen Xbox One X, geçtiğimiz hafta satışa sunulmuştu. Microsoft'un piyasaya sürdüğü konsol, açılış haftasında PlayStation 4 Pro’ya göre daha çok sattı.

Haberin Devamı

Oyunculara HDR ve 4K oyun desteği sunan Xbox One X’in satışları, İngiltere’de açılış haftasından 80 bini geçti. PlayStation 4 Pro ilk hafta 50 bin satmıştı, 80 bine ise bir aylık sürede ulaşmayı başarmıştı. Xbox One X’in, yüksek satış değerlerine ulaşmasının nedeni olarak, donanım özellikleri gösteriliyor.

Konsol, 8 adet Jaguar temelli özelleştirilmiş çekirdek barındıran bir işlemci kullanılıyor. 2.7GHz saat hızında çalışan çekirdekler en iyi performans ve en verimli enerji için optimize edilmiş. PlayStation 4 Pro konsolunda kullanılan işlemci ise 2.1GHz saat hızında çalışıyor. Grafik tarafında ise 40 adet özelleştirilmiş işlem birimi yer alıyor ve 1172MHz saat hızında çalışıyor. PlayStation 4 Pro konsolunun hızı ise 911MHz'di. Bu sisteme, 12GB GDDR5 bellek eşlik ediyor ve 384-bit veri yolunda bant genişliği 326GB/s seviyesinde gerçekleşiyor. Bunun 9GB’lık kısmı ise oyunlar için kullanılacak. 9GB kapasitenin tamamı oyunlara ayrılmıyor. Küçük bir kısmı oyunların daha hızlı yüklenmesi için ön bellek olarak kullanılıyor.

Xbox One X satışları PlayStation 4 Pro’yu solladı

Haberin Devamı

GamesIndustry’den Chris Dring’in satışlar ile ilgili yaptığı açıklamada, yarısının Project Scorpio sürümü olduğunu belirtti.

BAKMADAN GEÇME!