Vuslat Platformu'nun istişare toplantısı başladı

Güncelleme Tarihi:

Vuslat Platformunun istişare toplantısı başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2016 00:06

Vuslat Platformu'nun istişare toplantısı başladı

Haberin Devamı

Murat KÜÇÜK/BOLU, (DHA) - BOLU’da Uluslararası Vuslat Derneği tarafından 4’üncüsü düzenlenen Vuslat Platformu’nun ‘Gençlik ve Geleceği’ konulu istişare toplantısı başladı. Toplantıda konuşan dernek başkanı Hamza Cebeci, “Bir zamanlar yüzde 4’lük falanken, bu memleketi biz yöneteceğiz Allah’ın izniyle dediğimiz zaman dalga geçiyorlardı. Ama şimdi biz yönetiyoruz” dedi.
Abant Tabiat Parkı’ndaki Abant Palace Otel’de Vuslat Platformu’nun Gençlik ve Geleceği’ konulu istişare toplantısı başladı. Ekim ayında İstanbul’da yapılması planlanan Vuslat Platformu’nun istişaresinin gerçekleştirileceği toplantıya çok sayıda akademisyen, iş adamı ve 200 platform üyesi katıldı. Toplantıda açılış konuşmasını yapan Uluslararası Vuslat Derneği Başkanı Hamza Cebeci geleceğin gençlerin elinde şekilleneceğini ifade ederek şunları söyledi:
“Bir hafta önce İtalya’daydık. Yüzde 60 boşanma oranı var. Korkunç. Nereye gittiği belli değil. Yarın o ülkeleri ayakta tutacak nesilleri kalmayacak. Biz de eğer onlara ayak uydurursak, bizim de geleceğimiz karanlık olur. Onun için kendimize gelmek zorundayız. Bir zamanlar yüzde 4’lük falanken bu memleketi biz yöneteceğiz Allah’ın izniyle dediğimiz zaman dalga geçiyorlardı. Ama şimdi biz yönetiyoruz. Ama makamların ve imkanların imtihanını vermekte belki zorlanıyoruz. Türkiye nerede, İtalya nerede. Onlar zaten çöküşte. Eğer biz kendimize gelirsek Allah’ın izniyle oralara da hakim oluruz. Söz sahibi oluruz. Yeterki inanalım. Yeterki ideallerimiz büyük olsun. Hiç ummadığımız tarzda Allah bize nimetler verdi, imkanlar verdi. O geçmişteki fedakarlıkların neticesi olarak bizim birimize rabbimiz 10 verdi. Allah yolumuzdan ayırmasın. Şaşırtmasın.”

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!