Vurulduğu anın görüntüsü yok

Güncelleme Tarihi:

Vurulduğu anın görüntüsü yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2015 23:43

DİYARBAKIR Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında olay yerinde tespit edilerek numaralandırılan 83 parça delilden elde edilen 43 parçanın tasnif çalışması tamamlandı.

Haberin Devamı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kriminal Laboratuvarı'nda ilk incelemeleri yapılan deliller, özel bir kuryeyle Ankara Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı'na gönderildi. Bu deliller arasında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın açıkladığı deforme olmuş mermi çekirdeğinin de bulunduğu belirtildi. Çamura bulandığı için teknik incelemesi Diyarbakır'da yapılamayan çekirdeğin Adli Tıp Kurumu'nda kimyasal teknikler kullanılarak inceleneceği ifade edildi. Ankara'ya gönderilen deliller arasında Elçi'den alınan kan örnekleri ve olay yerinden elde edilen bazı vücut sıvılarının da olduğu kaydedildi.Çekirdek üzerinde tespit edilecek bulguların Tahir Elçi'den alınan kan örnekleriyle DNA karşılaştırmasına tabi tutulacağı belirtildi.

Uzmanlar, DNA eşleşmesi sağlanması halinde bu sonuçların şüphelilerin yere attığı silahlar ve olay yerinde polislerin ateş ettiği silahlar ile karşılaştırılacağını söyledi. Savcılık kaynakları olumlu sonuç alınması halinde Elçi'yi vuran merminin hangi silahtan atıldığının tespit edilebilmesinin mümkün olacağını vurguladı. Yetkililer, el konulan güvenlik kamerası görüntülerinin incelemesinin de sürdüğünü kaydetti. İstihbarat ve terörle mücadele uzmanlarının incelediği görüntülerde şu ana kadar Tahir Elçi’nin vurulduğu ana ilişkin bir görüntü tespiti yapılamadığı öğrenildi. Bu arada 2 polisi şehit eden PKK’lı teröristler Mehsun Gürkan ile Uğur Yakışır’ın, Balıkçılarbaşı Meydanı’na geldiği taksi sürücüsünün de sorgusu devam ediyor. Savcılık kaynakları, taksi sürücüsünün sivil polis olduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Taksi sürücüsünün şüphelileri Kayapınar ilçesinden müşteri olarak aldığı ihtimalinin kuvvetli olduğunu belirten yetkililer, tüm ihtimallerin değerlendirildiğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!