VIP dinlemede müştekilere ifade daveti

Güncelleme Tarihi:

VIP dinlemede müştekilere ifade daveti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2016 23:21

ANKARA’da görülen ‘VIP dinleme’ davasında, listede yer alan 17 isim, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde birleştirilen dosyalar kapsamında ‘müşteki’ sıfatıyla talimatla ifadelerinin alınması için İstanbul Adalet Sarayı’na çağrılacak.

Haberin Devamı

17 isim, mahkeme heyetine ifade verecek.

Ankara Başsavcılığı, siyasetçi, sanatçı, gazeteci ve işadamı 402 kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ile Yurt Atayün dahil 138 kişi hakkında iddianame düzenlemişti. Savcılık, sanıkları “silahlı terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olma”, “kişiler arası aleni olmayan konuşmaları dinleme”, “iftira”, “evrakta sahtecilik” ve “kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği”yle suçlamıştı.

DAVALAR BİRLEŞTİRİLDİ

İddianame, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilmişti. Mahkeme, davanın, sanıklardan bir kısmının da aralarında olduğu 50 kişinin benzer iddialarla Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davayla birleştirilmesini talep etmişti. Talep kabul edilerek dinleme davaları 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde birleştirilmişti. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi, aldığı ara kararda usulsüz dinlenen kişilerin müşteki sıfatıyla ifadelerinin alınması için İstanbul’a yazı gönderdi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, işadamı Rahmi Koç, Ali Koç, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın da aralarında bulunduğu 17 kişiye davetiye çıkardı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!