HABER

Yunanistan'ın S-300 yalanı ortaya çıktı

Yunanistan, Ege’de görev uçuşu yapan Türk jetlerini yine taciz etti. Ancak bu kez taciz için S-300 Hava Savunma Sistemi kullanıldı. Böylece Yunanistan’ın aktif hale getirmediğini öne sürdüğü S-300’ü kullandığı ortaya çıktı.

Yunanistan’dan NATO Angajman Kuralları’nda ‘düşmanca’ olarak nitelendirilen bir hareket geldi. Rus yapımı S-300’ler 23 Ağustos günü uluslararası hava sahasında görev uçuşu yapan Türk F-16’larına ‘radar kilidi’ attı.

Atina, Ege ve Doğu Akdeniz’de görev uçuşu yapan Türk F-16 savaş uçaklarına yönelik tacizlerine devam ediyor. Bir haftada üçüncü Taciz yaşandı. Yunanistan’a ait S-300 Hava Savunma Sistemi tarafından radar kilidi atıldı. Bu türdeki hareketler NATO Angajman Kuralları’nda “düşmanca hareket” olarak nitelendirilirken, taciz, bir süre devam etti. Türk F-16 savaş uçakları düşmanca harekete rağmen planlı görevlerini tamamlayarak üslerine emniyetle döndü.

S-300’LER AKTİF

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı F-16’ların 23 Ağustos’ta Ege ve Doğu Akdeniz’de uluslararası hava sahasında gerçekleştirdiği görev uçuşları sırasında büyük bir olay yaşandı. Türk jetleri, Girit Adası’nda konuşlu Yunanistan’a ait Rus yapımı S-300 Hava Savunma Sistemi tarafından taciz edildi. S-300 sistemine ait hedef takip ve füze güdüm radarı Rodos Adası batısında 10 bin feet irtifada keşif görevindeki F-16’ya yerden havaya füze kilidi attı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler