HABER

Wagner Lideri Prigojin’in ölmeden önceki son görüntüleri ortaya çıktı

Paralı asker grubu Wagner'in kurucusu Yevgeny Prigojin'in hayatta olduğuna yönelik komplo teorilerinin ardı arkası kesilmezken Wagner'e bağlı bir Telegram kanalı Prigojin'in son görüntülerini yayınladı.

Paralı asker grubu Wagner'in kurucusu Yevgeny Prigojin, 23 Ağustos tarihinde Moskova yakınlarında düşen bir uçakta hayatını kaybetti. 

Rus yetkililer cansız bedenin teşhis edildiğini açıkladı, Prigojin için basına kapalı bir cenaze töreni bile düzenlendi ancak tüm bunlar Wagner liderinin hayatta olabileceğine dair komplo teorilerinin önüne geçemedi.

WAGNER SON GÖRÜNTÜLERİ YAYINLADI

Prigojin’in kazanın olduğu gün Moskova’ya inen ikinci bir uçakta olduğu ya da düşen uçakta kendi yerine dublörünün olduğu yönündeki iddialar hala tartışılırken, Wagner'e bağlı Telegram kanalı Gray Zone Prigojin'in yeni görüntülerini yayınladı.

Söz konusu görüntülerin Wagner liderinin son görüntüleri olduğu düşünülüyor.

HAYATTA OLDUĞUNU KANITLAMAK İÇİN ÇEKMİŞ

Gray Zone'un herhangi bir yorum yapmadan yayınladığı videoda 62 yaşındaki Prigojin üzerinde askeri kıyafetlerle bir aracın içinde seyahat ederken görülüyor.

Videoyu hayatta olup olmadığını tartışanlar için çektiğini belirten Wagner lideri, "Ağustos'un ikinci yarısındayız, nasılım? İşimi, özel hayatımı, kazancımı tartışmayı sevenlerin söylediklerinin aksine aslında her şey yolunda." diyor.

VİDEO HAYATTA OLDUĞU İDDİALARINI KANITLAMIYOR

Wagner liderinin başarısız isyanı sonrası Afrika'ya gittiği ve buradaki askeri operasyonlara yoğunluk verdiği biliniyor.

Grey Zone görüntülerin ne zaman çekildiğini belirtmedi. Ancak görüntüler yeniyse bile bu Prigojin'in hayatta olduğu iddialarını kanıtlamıyor.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler