HABER

Türkiye S-300 tacizini NATO'ya taşıyor!

Yunanistan'ın Ege’de görev uçuşu yapan Türk jetlerine S-300 Hava Savunma Sistemi ile yaptığı taciz NATO'ya taşınıyor. Türkiye radar kayıtlarını ittifak ülke bakanlıklarına gönderecek.

Milli Savunma Bakanlığının, Yunanistan'ın, Ege ve Doğu Akdeniz’de görev uçuşu gerçekleştiren Türk jetlerine Rus yapımı S-300 Hava Savunma Sistemi ile yaptığı tacizin radar kayıtlarını, NATO Genel Sekreterliği ve İttifak üyesi ülkelerin savunma bakanlıklarına göndermeye hazırlandığı öğrenildi.

RUS YAPIMI S-300'LER İLE TACİZ

Rus yapımı S-300’ler 23 Ağustos günü uluslararası hava sahasında görev uçuşu yapan Türk F-16’larına ‘radar kilidi’ atmıştı.

Bu türdeki hareketler NATO Angajman Kuralları’nda “düşmanca hareket” olarak nitelendirilirken, Türk F-16 savaş uçakları düşmanca harekete rağmen planlı görevlerini tamamlayarak üslerine emniyetle döndü.

YUNANİSTAN İNKAR ETTİ

Atina yönetimi ise Girit adasındaki S-300 füzelerinden radar kilidi atıldığını inkâr etti.

Yunan Savunma Bakanlığı kaynakları ile askeri kaynaklar, “Türk medyasında değinilen gün ve saate S-300 füze sisteminin aktif duruma getirilmediğini, ayrıca söz konusu günde herhangi bir NATO tatbikatının da yapılmadığını” ileri sürdü.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler