HABER

Troya Kültür Yolu Festivali'ne muhteşem final! Sergiler, konserler, gösteriler damga vurdu

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilk kez 2021 yılında İstanbul Beyoğlu’nda başlatılan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, Türkiye’nin dört bir yanında kültür ve sanat coşkusunu doruğa çıkartıyor. Geçen yıl 5 ayrı kentte düzenlenen Kültür Yolu Festivalleri, bu sene 11 ayrı şehri binlerce etkinlikle bir cazibe merkezine dönüştürüyor.

Bu seneki festivallerin dördüncü durağı Troya Kültür Yolu Festivali, 9-17 Eylül arasında ‘Destanlar Kenti’ Çanakkale’de gerçekleştirildi. Konserlerden sergilere, tiyatro gösterilerinden opera ve baleye, söyleşilerden atölye çalışmalarına, çocuklara özel aktivitelerden dijital sanatlara kadar yüzlerce etkinlikle Çanakkale adeta kültür ve sanata doydu. 9 gün süren festivale,1 milyon 183 binin üzerinde ziyaretçi katıldı.

FATMA TURGUT KONSERİ

Özellikle gençlerin büyük beğenisini kazanan rock müzik sanatçısı Fatma Turgut, festivalin son gününe damgasını vurdu. Anadolu Hamidiye Tabyası’nda sahne alan Turgut, hayranlarına muhteşem bir müzik ziyafeti sundu. Konser öncesinde kuliste bir değerlendirme yapan Turgut, “Türkiye’nin en güzel şehirlerinden birindeyiz. Sevenlerimle Çanakkale’de buluşuyor olmak beni çok heyecanlandırıyor. Sahne muazzam. Hem şartlarımız hem çıktığımız sahnelerimiz çok güzel. Her şey saat gibi işliyor.” dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler