HABER

TPAO Genel Müdürü Bilgin, Gabar'daki petrol keşfinin detaylarını anlattı...

TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği Gabar'daki Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın Petrol Kuyusu'nun detaylarını anlattı. CNN Türk ekranlarında yayınlanan Tarafsız Bölge programında konuşan Bilgin, "Yıllık 3 milyar dolar ekonomimize katkı sağlayacaktır. 70 milyar dolarlık toplam değeri var diyebiliriz." dedi. Keşfedilen rezerve ilişkin "Arap petrolü kalitesinde bir petroldür." diyen Bilgin, "Komşularımızda çok yüksek verimlilikte çıkarılan petrol var. Biz onun merkezini bulduk." ifadelerini kullandı.

TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin'in açıklamalarından satır başları şöyle:

* Keşfin 1 milyar varillik potansiyeli var. Türkiye'de bugüne kadar bulduğumuz petrolün kalitesi çok düşük. Ama bu sahada ürettiğimiz petrol daha kaliteli ve değeri de yüksek. Arap petrolü kalitesinde bir petroldür. Çok ince ve rafine bir petrol.

* Yıllık 3 milyar dolar ekonomimize katkı sağlayacaktır. Deprem sonrası kamunun sırtına binen yükü alacaktır. Aybüke Yalçın petrol kuyusunun 70 milyar dolarlık toplam değeri var diyebiliriz. Bizi hedefimiz 2 yıl içinde 100 bin varil üretime çıkmayı hedefliyoruz. Bu kuyu da üretime dahil olduğunda yüzde 10'luk bir üretim katkısı sağlayacak. 

* Petrol çalışmaları geçmiş planlar üzerine oturtuyoruz. 2018'de biz havadan veri toplamaya çalışmaları yaptık. Yarın saat 2'de üretim yapan Şehit Aybüke Yalçın Kuyusu'nun başında konuyu basınla tekrar paylaşacağız. Bu operasyonun içinde 80 kişi çalışıyor. 

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler