Türk kurban hatıra kartlarında

Güncelleme Tarihi:

Türk kurban hatıra kartlarında
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2002 02:01

New York'taki 11 Eylül terör saldırılarında Dünya Ticaret Merkezi'ndeki ofisinde hayatını kaybeden Türk genci Zühtü İbiş, koleksiyoncular için hazırlanan hatıra kartlarında yaşayacak.

ABD'de özellikle çocuklar ve spor tutkunları arasında çok yaygın olan kart ticaretine, terör kurbanlarının da konu olması tartışma yarattı. 40 dolara satılacak kartların, önümüzdeki yıllarda koleksiyoncular arasında prim yapacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Pek çok New Yorklu satıcı, ‘‘Dünya Ticaret Merkezi Kahramanları’’ adı altında piyasaya sunulan kartlara, bu davranışı uygun bulmadıkları için karşı çıkıyor. Bu tip kartların ticaretini yapan koleksiyoncular ise en azından şimdilik bu kartlara ilgi göstermeyeceklerini ifade ediyorlar.

Saldırılarda yaşamını yitiren 170 kişinin anısını yaşatacaklarını belirten yayıncı firma ise her kartta kahramanın kişiliği ve hikáyesine yer veriyor.

Türk kahraman olarak gösterilen Zühtü İbiş'in kartında da üniversiteden mezuniyet esnasında ve 3.5 yaşındaki oğlu ile birlikte çekilmiş rresimlerinin yanısıra, Türk bayrağı ve futbol topu bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!