HABER

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, gündeme dair soruları yanıtladı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CNN TÜRK'te Dicle Canova'nın gündeme dair sorularını yanıtlıyor. Şentop seçim süreci ile ilgili olarak, 'Mevcut Meclis görevine devam ediyor. Göreve başlamak için yemin edilmesi gerekiyor.' dedi.

TBMM Başkanı Şentop'un konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Şu anda bir taraftan seçime yönelik gündem işlerken bir taraftan Türkiye'nin kurumları görevlerini devam ettiriyor. Cumhurbaşkanımız da TBMM de görevine devam ediyor. Yemin tarihine kadar mevcut görev devam ediyor.

YSK'nın sonuçları ilanına bağlı olarak cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra toplanır diye tahmin ediyorum. YSK'nın illerden gelen tutanakları değerlendirmesi ve ilanı, seçimlerden 15 gün sonrası gibi toplanılır. Haziran başına kalmaz. 25-30 mayıs tahminim.

MİLLETVEKİLİ SEÇİLEN BAKANLAR

Başkanlık sistemlerinde bir kişinin uhdesinde hem yasama he yürütme birleşmez. bu prensiple bakan olarak atananın vekilliği sona alır. Yargı yürütme görevi de bir kişi uhdesinde birleşmez. Benim gördüğüm değerlendirmelerde vekillik kazanmak ayrı şey görevi ifa etmek ayrı şey.

Göreve başlamak için yemin etmek gerekiyor. Görevin ifası ile ilgili bir sınırlama var. Seçilmiş olan bakan arkadaşlar yemin ettiği zaman yasama görevini ifa edebilirler. Sıfat birleşmesi değil görev ifası önemlidir.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz