En büyük hatam askere gitmemek

Güncelleme Tarihi:

En büyük hatam askere gitmemek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2002 02:11

Malki cinayeti davasından 3 yıl tutuklu kalan ‘Zeytin Kralı’ Erol Evcil, cezaevinden çıktıktan sonra ilk kez DHA'ya konuştu. ‘‘Cezaevinde düşünmeyi öğrendim’’ diyen Evcil, önümüzdeki ay asker oluyor.

NESİM Malki cinayetini azmettirdiği gerekçesiyle 3 yıl tutuklu olarak yargılandıktan sonra serbest bırakılan işadamı Erol Evcil, önümüzdeki ay asker oluyor. 90'lı yıllarda ‘Zeytin Kralı’ olarak ortaya çıkan ve hakkında askerlikten kurtulmak için sahte ‘çürük raporu’ almak dahil birçok dava açılan Evcil, hayatındaki en büyük hatayı, zamanında askere gitmemekle yaptığını söyledi.

İşadamı Evcil, tahliye olduktan sonra yerleştiği Bursa'nın Mudanya İlçesi'ne bağlı Çepni Köyü'nde DHA muhabirine konuştu. Ailesiyle birlikte özgürlüğün tadını çıkaran Evcil, yargı süreci devam ettiği için Nesim Malki cinayetine ilişkin soruları yanıtlamadı.

HATAMI TELAFİ EDECEĞİM

Sağlam olduğu halde askere gitmemek için ‘çürük raporu’ alan ve olayın 1996 yılında ortaya çıkmasıyla yargılandığı 10 ay hapis cezasına çarptırılan Erol Evcil, hayatındaki en büyük hatayı, zamanında askere gitmemekle yaptığını söyledi.

Şimdi bu hatayı telafi edeceğini söyleyen Erol Evcil, ‘bedelli askerlik’ uygulamasından yararlanacak ve 1 Ekim günü Burdur'daki birliğine teslim olacak. 35 yaşındaki Erol Evcil, 28 gün askerlik yaptıktan sonra teskere alacak.

Hayatta uygulamak istediği projeleri olduğunu söyleyen Evcil, ‘‘Askerlik sonrası bomba gibi döneceğim. Projelerimi de teker teker yaşama geçireceğim’’ dedi.

DÜŞÜNMEYİ ÖĞRENDİM

Hayatının en güzel yıllarının cezaevinde geçtiğini belirten Erol Evcil, ancak hapiste yattığı sürece ‘düşünmeyi öğrendiğini’ söyledi. Cezaevinde düşünmek için çok zamanının olduğunu vurgulayan Erol Evcil şöyle dedi:

‘‘Kartal Cezaevi'nde, daha önceden yaptığım hataları çok daha iyi anladım. Yapacağım çalışmaların projelerini belirledim. Bence bunlar çok büyük projeler. Uygulamaya geçince daha iyi anlaşılacak. Cezaevi bana sadece düşünmeyi öğretti diyebilirim.’’

YEĞENİMİ ÖPEMEDİM

Erol Evcil, cezaevinde yattığı sürece ailesinin kendisini hiç yalnız bırakmadığını, yakınlarının her hafta ziyarete geldiklerini anlattı. Evcil, Kartal Cezaevi'nde yaşadığı en kötü olayı sorduğumuzda da ‘‘Kızkardeşim doğum yapmıştı. Yeğenimi görmek istedim. Bir ziyaret gününde getirdiler ve ben yeğenimi demir parmaklıkların arkasından öpmek zorunda kaldım. Cezaevinde en acı ve en kötü günüm o gündü’’ dedi.

KAÇMADIM, DIŞARDAYDIM

Nesim Malki
cinayetiyle ilgili ‘azmettirici’ olarak aranırken uzun süre yakalanamayan Erol Evcil, o zaman yurt dışına kaçmasının sözkonusu olmadığını, zaten yurt dışında bulunduğunu söyledi. Evcil, ‘‘Ben işadamıyım. O tarihlerde zaten yurt dışındaydım. Yurt dışındaki adam nasıl yurt dışına kaçar’’ dedi.

Gülben’den nefret bile etmiyorum

İŞADAMI Erol Evcil, eski sevgilisi Gülben Ergen'e kırgın olduğu mesajını verdi. Kasetlerini dinlemediği, kliplerini izlemediği Gülben Ergen hakkında konuşmak istemeyen Erol Evcil, ‘‘O olay benim için bitti. Onunla ilgili konuşmak içimden gelmiyor. Gülben'den nefret dahi etmiyorum’’ diyerek eski aşkıyla ilgili son noktayı koydu. Şu anda hayatında kimsenin olmadığını belirten Erol Evcil, askerden geldikten sonra evlenmeyi düşündüğünü söylerken, ‘‘Hayat arkadaşımı çok iyi seçeceğim. Ailem benim için çok önemli’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!