HABER

Soygun dehşetini yaşayan Zehra Sarar: Ölmediğimize şükrediyoruz

Son dakika haberi... Sarar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar (75) ve eşi Zehra Sarar (65), Moldova uyruklu eski hizmetçi Lulia Dragusan (34) ile sevgilisi Alexandr Aricov'un (33) kendilerini bağladıktan sonra dövmeleri ve evdeki kasayı soymalarıyla dehşeti yaşamıştı. Cemalettin Sarar ve Zehra Sarar, Lulia Dragusan ile Alexandr Aricov'a verilen 27'şer yıllık hapis cezasına itiraz etti. Zehra Sarar, cezanın yetersiz olduğunu ve ölmedikleri için şükrettiklerini belirterek, "Kadın yukarı çıktı, nokta atışı kasanın dolabını, anahtarın olduğu çekmeceyi açtı. Ama eşim dediği sevgilisini gözlerinden tanıdım. Tanıdığımı söyleseydim ya da belli etseydim sonuç daha kötü olabilirdi. Ölmediğimize şükrediyoruz" dedi.

Sarar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar ile eşi Zehra Sarar'ın Odunpazarı Sümer Mahallesi'ndeki evlerinde geçen yıl mayıs ayında yaşanan soygunun sanıkları Moldova uyruklu eski hizmetçi Lulia Dragusan ve sevgilisi Alexandr Aricov, yargılandıkları Eskişehir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce nitelikli yağma suçundan 14’er yıl, mala zarar verme suçundan 1’er yıl, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan ise 12’şer yıl olmak üzere toplamda 27’şer yıl hapse mahkum edildi. Yerel mahkemenin verdiği kararın ardından Sarar çifti, cezayı yeterli bulmadıkları için avukatları aracılığıyla itirazda bulundu.

ZEHRA SARAR DHA'YA KONUŞTU

Sarar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar’ın eşi Zehra Sarar, yaşadıkları dehşeti tüm detaylarıyla Demirören Haber Ajansı'na (DHA) anlattı. Ölümden döndükleri için şükrettiklerini ancak sanıklara verilen cezanın yeterli olmadığını ifade eden Zehra Sarar, "Ben çok az buldum verilen bu cezayı. 27 yıl benim için, 27 yıl Cemalettin bey için ayrı ayrı vermeleri lazım. Birisi Cemalettin beyi bağladı, cebinden parasını aldı. Birisi benim, elimi ayağımı bağladı, kasamı soydu, evdeki değerli eşyalarımı aldı. Kadın yukarı çıktı, zaten o kasanın anahtarının yerini biliyor. Nokta atışı ile gitti. Doğru kasaya anahtarıyla gidip içindekilerin hepsini boşalttı. Ben, doğrusu çok az buldum cezayı. Bu açıdan  üzgünüm" dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler