HABER

Sırp çete üyesinin işkence öldürüldüğü villadan yeni detay! Bilir kişi raporuna ulaşıldı

Sırp Skaljari çetesinin üst düzey üyesi Risto Mijanovic’in iki yıl önce öldürülmesine ilişkin davada, Mijanovic’in işkence yapılıp daha sonra öldürüldüğü ve bahçesine gömüldüğü iddia edilmişti. Soruşturmada yeni bir gelişme yaşanırken, villada 6 Kasım'da yapılan keşif sonrası hazırlanan bilirkişi raporu dosyaya ulaştı. Raporda, Mijanovic'e yapılan işkence görüntüleri flaş belleğinde çıkan sanıktan ele geçirilen fotoğraflar ile sonrasında tadilat yapılarak değiştirildiği iddia edilen villanın aynı yer olduğu tespiti edildi.

Sırp yetkililer tarafından, Türkiye'de Ali Matic adını kullanan Skaljeri örgütü üst düzey yöneticisi Risto Mijanoviç'in Uskumruköy'deki bir restoranda tuzağa düşürülerek kaçırıldığı, işkence edildikten sonra 11 Eylül-10 Kasım 2020 tarihleri arasında öldürüldüğü, cesedinin bir Fiat Doblo ile taşındığı ve restoran yakınında Zeljko Bojaniç'e ait Ormanada Villalarının arkasına gömüldüğü ihbar edilmişti. Sırp yetkililer tarafından Türk polisine Mijanoviç'in işkence gördüğüne dair fotoğraflar da gönderilmişti. İşkence fotoğrafları Skaljeri isimli organize suç örgütü liderlerinden Jovan Vukotiç'in 8 Eylül 2022'de silahlı saldırıya uğrayarak öldürülmesi olayında tutuklanan Radoje Zivkovic'in flaş belleğinde çıkmıştı.

VİLLA KAZILMIŞ, CESET BULUNAMAMIŞTI

Risto Mijanoviç'in işkence yapıldıktan sonra gömüldüğü iddia edilen Zeljko Bojanic'e ait Sarıyer'deki villada yapılan kazıda, ceset bulunamamıştı. Bojanic'in villanın bodrum ve bahçe katında cinayeti kamufle etmek amacıyla kapsamlı tadilat yaptığı, cesedin başka bir yere taşındığı iddia edilmişti. Savcılıkça hazırlanan iddianamede, Radoje Zivkovic, villa sahibi Zeljko Bojanic'in arasında bulunduğu 4 sanık hakkında dava açılmıştı.

ÜÇÜNCÜ DURUŞMA YAPILDI

Olaya ilişkin davanın üçüncü duruşması, İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesinde dün görüldü. Duruşmaya, başka suçtan tutuklu Radoje Zivkovic Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanırken; tutuklu sanık Zeljko Bojanic ile tutuksuz sanık Hakan Kaptan ile başka suçtan ev hapsinde bulunan Milan Vujotic de katıldı.

RAPOR DOSYAYA ULAŞTI

Villada 6 Kasım 2023 günü yapılan keşif sonrasında hazırlanan bilirkişi raporu, mahkemeye ulaştı. Rodoje Zivkovic'in flaş belleğinde yer alan işkencenin yapıldığı yerle, villada keşif günü çekilen fotoğrafların karşılaştırıldığı raporda, "Villada, Radoje Zivkovıç'den ele geçirilen flaş bellek içerisinde yer aldığı tespit edilen fotoğrafta taban kaplama fayansların dikdörtgen olduğu, çamaşır odasının taban fayanslarının kare olduğu, çamaşır odasının koridor kısmı ve çamaşır odasının karşı oda taban kaplama fayanslarının dikdörtgen olduğu, flaş bellek içerisinde yer aldığı tespit edilen fotoğrafda taban kaplama yapısı ile uyum gösterdiği, Radoje Zivkovıç’den ele geçirilen flaş bellek içerisinde yer aldığı tespit edilen fotoğraf ile 6 Kasım tarihinde Zekeriyaköy'deki villada çekilen fotoğraflar arasında morfolojik yöntem kullanılarak yapılan karşılaştırmalı incelemede bilirkişi heyetimizce aynı yer olduğu kanaati hasıl olmuştur" denildi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler