Ankara'da savaÅŸa zincirli protesto

Güncelleme Tarihi:

Ankarada savaÅŸa zincirli protesto
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 31, 2003 11:02

Irak'a saldırıyı protesto eden bir grup genç, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği bahçesinin parmaklıklarına kendilerini zincirleyerek eylem yaptı.

Haberin Devamı

ABD ve Ä°ngiltere'nin Irak'a savaÅŸ açmasından bu yana olası eylemlere karşı ek güvenlik önlemlerinin alındığı ABD BüyükelçiliÄŸi, bu sabah saat 09.00 sularında biri kız 6 gencin zincirli eylemine sahne oldu.Â
  Â
Büyükelçiliğin Atatürk Bulvarı'na bakan bahçe duvarındaki parmaklıklara kendilerini zincirleyen gençler, ''ABD'nin Ortadoğu'daki Katliamlarına Son'' yazılı pankart açarak sloganlar attı. Açtıkları pankartta ''Halkevciler'' imzası bulunan gençlerin eylemine, Atatürk Bulvarı'ndan geçen araçlardan da klaksonlarla zaman zaman destek verildi.
  Â
Polis, eylemcilerin çevresinde güvenlik önlemi alırken, büyükelçiliÄŸin güvenlik görevlileri de protesto gösterisinin yapıldığı bölüme yaklaÅŸmadan geliÅŸmeleri uzaktan izledi.Â
  Â
''ABD Irak'tan defol'', ''Bu halk satılık değil'', ''Kahrolsun ABD emperyalizmi'' sloganları eşliğinde 40 dakika süren eylem, polisin, demir kesme makası ile zincirleri keserek protestocuları gözaltına alması ile sona erdi. Eylemciler, Kavaklıdere Karakolu'na götürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!