Okuyan: ANAP'la MHP arasında kavga çıkarma gayreti var

Güncelleme Tarihi:

Okuyan: ANAPla MHP arasında kavga çıkarma gayreti var
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2001 15:04

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, ANAP ve MHP arasında kavga çıkarma gayreti içinde olan çevreler olduğunu savundu. Yolsuzluğun, hırsızlığın üzerine her halükarda gidileceğini savunan Okuyan, ancak "ANAP ve MHP arasında bir hesaplaşma gibi gösterme gayreti içerisindeler, bu doğru değil" dedi.

Haberin Devamı

Bakan Okuyan, Ömerli Beldesi'nde yaptırılan SSK Dispanseri'nin açılış töreninden önce gazetecilerin, sorularını yanıtladı.

''ANAP ile MHP arasında yolsuzluklar konusunda kavga var mı?'' şeklindeki soru üzerine Okuyan, şunları kaydetti:

''Hayır, ama ANAP ve MHP arasında kavga çıkarma gayreti içinde olan çevreler var. İki parti genel başkanı da, Başbakan Ecevit de bu oyunlara gelmeyecek kadar siyasi birikim sahibi insanlardır. Türkiye'nin kavgaya değil, uzlaşmaya ihtiyacı var. Yolsuzluğun, hırsızlığın üzerine her halükarda gideriz, gideceğiz. Ama bazı çevreler bunu ANAP ve MHP arasında bir hesaplaşma gibi gösterme gayreti içerisindeler, bu doğru değil.''

Bakan Okuyan, ''Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, istifa etmeli mi?'' sorusu üzerine de, ''Bu konuda bir yorum getirmemiz doğru olmaz. Hukuki çerçevede soruşturma hangi aşamaya geliyorsa, ne gösteriyorsa, onu herhalde değerlendirmeyi ilgili arkadaşlar yapar'' dedi.  Okuyan, ''En büyük yolsuzluk sizin bakanlığınızda mı yapıldı?'' şeklindeki soru üzerine ise, bu tabirin kendisine ait olmadığını vurgulayarak, ''Yılda 1 katrilyon fazla bir ödeme varsa, bu küçümsenecek bir iş değil'' diye konuştu.

Haberin Devamı

Bakan Okuyan, önümüzdeki yıl hiçbir sağlık kuruluşunun önünde bir tek vatandaşın kuyrukta beklemeyeceğini söyledi. Bir gazetecinin ''Buna ömrünüz yetecek mi?'' şeklindeki sorusuna ise Okuyan, ''Ömrümüz yetecek'' diye karşılık verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!