HABER

Selçuk Bayraktar: “Teknoloji Bakanlığı ve ASAN’ın kurduğu bir Tekno Park’ta bir faaliyet gösterme hedefimiz var”

Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, gazetecilere yaptığı açıklamada Azerbaycan’da Bayraktar BT-2 ve İHA’ların bakımı ve işletmesinin dışında içindeki yüksek teknolojiyi geliştirecek bir girişim yapmayı planladıklarını belirterek, “Teknoloji Bakanlığı ve ASAN’ın kurduğu bir Tekno Park’ta bir faaliyet gösterme hedefimiz var” dedi.

Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) tarafından düzenlenen programda Azerbaycanlı Türkiye Mezunlarıyla bir araya geldi. Programa Selçuk Bayraktar’ın yanı sıra Azerbaycan Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi Başkanı Fuat Muradov, YTB Başkanı Abdullah Eren, Baykar Savunma Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Türkiye Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, şehit aileleri ve Türkiye’de mezun olan Azerbaycan vatandaşları katıldı.

“BU İLİŞKİYİ HER ALANDA GÜÇLENDİRMEK BOYNUMUZUN BORCU”

Azerbaycan ve Türk milli marşlarının okunması ve şehitlerin anısına saygı duruşuyla başlayan programda konuşan YTB Başkanı Abdullah Eren, Türkiye burslarını veren kurum olarak YTB’nin Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkinin geliştirilmesini çok ciddi katkılar sağladıklarını belirtti. Eren, bugüne kadar Türkiye’de mezun olan 7 binden fazla Azerbaycanlının olduğunu ve bu mezunların Türkiye’ni temsil ettiklerini sözlerine ekledi. Türkiye ve Azerbaycan’ın tek millet, iki devlet olduğuna vurgu yapan Eren, “Bu ilişkiyi her alanda güçlendirmek boynumuzun borcu. Çok müsait bir zaman var. Tarih böyle fırsatlar her zaman bizim elimize vermez. Karabağ Zaferiyle iki toplum arasındaki ilişkilerde muazzam bir düğme ivme yakalandı. Bunu mutlaka ve mutlaka devam ettirmemiz lazım” dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler