Ruslar Hattab'ı da zehirlemişti

Güncelleme Tarihi:

Ruslar Hattabı da zehirlemişti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2002 16:29

Çeçen yetkililer geçtiğimiz hafta içinde ünlü Çeçen komutan Ömer bin Hattab'ın Rus istihbarat servisi FSB tarafından öldürüldüğünü açıklayarak Rusların iddialarını doğrulamıştı.

Haberin Devamı

Çeçenler Hattab'ın kendisine gelen bir mektupla zehirlenerek öldürüldüğünü açıklamışlardı. Ömer bin Hattab, Rusya ile Çeçenistan arasında 1999 yılında çıkan ikinci Rusya - Çeçenistan savaşı sonrasında Rusya'nın en çok aranılanlar listesinin başında bulunuyordu. ABD de, Hattab'ın Usame bin Ladin'e bağlı El Kaide örgütü ile ilişkisi olduğunu iddia ediyor.
 
HATTAB KİMDİ?

Ürdünlü zengin bir ailenin çocuğu olan Hattab, 1970'lerde ABD'ye okumaya gitmek yerine meraklı bir turist olarak Afganistan'a gitti ve Ruslar'a karşı savaşan mücahitlere katıldı. Elinde patlayan bir el bombasının parmaklarını kopardığı Hattab, önce Çeçenistan'da ve Dağıstan'da savaştı.

11 Eylül'ün ardından Taliban ile birlikte savaşmak için Afganistan'a gittiği söylendi.
Hattab'ın patronun ise ABD'nin 11 Eylül saldırılarından sonra peşini bırakmadığı Usame bin Ladin olduğu iddia ediliyordu. Gizli servis raporlarına göre Hattab, Dağıstan'ı bağımsızlığa kavuşturmak için Bin Ladin'den 25 milyon dolar almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!