EKONOMİ

Savunma Sanayii Başkanı Görgün açıkladı: 6'ncı nesi savaş uçağı geliyor

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, "5’inci nesil savaş uçağımız KAAN’ı çok yakın zamanda uçuracağız. 2028 itibarıyla seri üretimi başlayacak. Yerli ve milli motoru da 2028'de hazır olacak. Biz şimdiden 6'ncı nesil savaş uçağı için de çalışmaya başladık" dedi.

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Ankara'da basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Görgün, 2023 yılında platformlardan hava savunma sistemlerine, silah sistemlerinden elektronik harp sistemlerine, füze sistemlerinden Ar- Ge üretim faaliyetlerine kadar her alanda boşluk oluşturmadan sorumluluklarını yerine getirdiklerini söyledi. Görgün, 2024 yılının da daha önce başlatılan, teslimatını gerçekleştirecekleri projeler olduğu gibi, yeni başlayıp, güvenlik güçlerine, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edecekleri, ihtiyaçların karşılandığı yine sürprizlerle dolu projelerin yer aldığı bir yıl olacağını kaydetti.

 '19 OCAK'TA GEMİ PLATFORMLARININ TESLİM TÖRENİNİ YAPACAĞIZ'

Görgün, 19 Ocak’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla gemi platformlarının teslim törenini yapacaklarını belirterek, "Lojistik destek gemimizin 2'ncisi TCG Üsteğmen Arif Ekmekçi (A-575) gemimizin nihai kabulü gerçekleşecek. Denizde ikmal gemimiz, TCG Anadolu’dan sonra ürettiğimiz en büyük 2'nci gemi Derya, 200 metre uzunluğunda, kabulü gerçekleşecek. Milgem 5’inci tedarik projesi kapsamında İstanbul Fırkateynimizin teslimatını yapacağız" dedi. 

Görgün, yine preveze sınıfı denizaltıların yarı ömürlü modernizasyonunu yaptıklarını söyleyerek "Bu anlamda TCG Sakarya'nın testleri tamamlanacak 2024 yılı içinde. Yeni tip denizaltı tedarik projesi kapsamında Piri Reis teslim edilecek bu yıl. Murat Reis'in havuza çekim faaliyetleri başlayacak 2024 yılında. Barbaros yarı ömür modernizasyonu kapsamında gemilerimizin geçici kabullerini yapmaya başlayacağız. İnsansız deniz araçlarımız Marlin, Sancar, Ulak, Saldo gibi sistemlerimizin kabulleri olacak. KAAN’ın ilk uçuşu inşallah yakın zamanda olacak. F-16 yapısal projemiz, Özgür projemiz yine teslimatları yapılmaya başlayacak. Gökbey helikopterinin jandarmaya teslimatları yapılacak. Genel maksat helikopterlerimizin teslimatları yapılacak" dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler