Cem: Yeni partiyi pazartesi kuruyoruz

Güncelleme Tarihi:

Cem: Yeni partiyi pazartesi kuruyoruz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2002 15:29

Yeni oluşumun lideri İsmail Cem, partiyi, 22 Temmuz Pazartesi günü kuracaklarını açıkladı. Cem, "Toplumun beklentilerine yanıt veren bir yaklaşım içinde olacağız" dedi.

Haberin Devamı

Parti program ve kuruluşu üzerinde çalışmalarını TBMM'de bir grup milletvekili ile birlikte sürdüren Cem, yeni oluşumun Pazartesi günü partileşeceğini bildirerek, 22 Temmuz sabah saatlerinde İçişleri Bakanlığı'na kuruluş dilekçesini ve kurucu üye listesini vereceklerini kaydetti.

"Toplumun beklentilerine yanıt verecek bir yaklaşım içinde olacağız" diyen Cem, parti ilkelerini şöyle ifade etti:

"Ciddi ve sorumlu olacağız. Toplumun değerlerini kucaklayacağız. Dünle değil, yarınla ilgileneceğiz. İstihdam yaratan ve dünya ile yarışan bir yaklaşıma destek vereceğiz. Herkesi kucaklayan bir Türkiyekoalisyonu anlayışı içinde, yeni bir Türkiye inşa etmeye çalışacağız."

Cem, partinin ismi ve amblemi üzerinde 3-4 seçenek üzerinde çalıştıklarını belirterek, bunlar arasında bir tercihte bulunacaklarını vurguladı.

Haberin Devamı

KAYSERİ'DEKİ OLAYLAR PROVOKASYON OLABİLİR

Kayseri'de dün yaptığı temasların kendisi açısından "gayet iyi" olduğunu ifade ederek, "Ben, dünü çok iyi buldum. Ancak böyle bir siyasi hareketten rahatsız olan bazı kesimlerin çeşitli provokasyonu olabilir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!