HABER

Samsun'da 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi anması... Şehit anneleri gözyaşı döktü

Samsun'da Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'uncu yılı ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle şehitlikler ziyaret edildi. Samsun Valisi Orhan Tavlı ile Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala, gözyaşlarına hakim olamayan 2 şehit annesini teselli etti.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'uncu yılı ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle Samsun'da, bir dizi program düzenlendi. Samsun Valisi Orhan Tavlı, Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Soğuk, protokol üyeleri ve STK temsilcilerinin katılımı ile ilk program, Kıranköy Kabristanlığı'ndaki Garnizon Şehitliği'nde düzenlendi. Kur'an-ı Kerim okundu, şehit mezarlıkları ziyaret edildi, anıta çelenk bırakıldı, protokol üyeleri de şehit mezarlarına karanfil koydu.

'ŞEHİTLERİMİZİ BİR DAHA MİNNETLE YAD EDİYORUZ'

Burada Şehitlik Şeref Defteri'ni imzalayan Samsun Valisi Orhan Tavlı, "109 yıl önce emperyalistlere karşı Anadolu'daki Türk varlığını korumak ve bin yıllık Türk topraklarını müdafaa etmek için verilen mücadele ile milletimizi Çanakkale Zaferi'ne ulaştıran siz aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Tüm dünyaya 'Çanakkale Geçilmez' dedirterek, Türk milletinin bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini yedi düvele bir kez daha ilan ettiniz. Bu zafer aynı zamanda birlik ve beraberlik içerisinde vatan ve millet sevgisiyle yazdığınız tarihi bir kahramanlık destanıdır.

Bizler de siz kahraman şehitlerimizden kalan bu mirastan ilham ve kuvvet alarak, her zaman ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine yükseltmenin gayreti içerisinde olacağız. Aziz şehitlerimizi ve Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum. Aziz şehitlerimiz, ruhunuz şad, mekanınız cennet olsun. Çanakkale Zaferi'mizin 109'uncu yıl dönümü kutlu olsun" dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler