Ersoy, 3 trilyonluk teklifi geri çevirdi

Güncelleme Tarihi:

Ersoy, 3 trilyonluk teklifi geri çevirdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2003 00:29

Bülent Ersoy'un 1990 yılında Marmaris'in Kızılkum Mevkii'nde aldığı koya, İngilizler göz dikti. Sanatçının 13 yıl önce 7.5 milyar ödeyerek sahip olduğu 75 dönümlük koyda otel açmak isteyen İngiliz şirket, bunun için 3 trilyon lira teklif etti.

Bülent Ersoy, Turgut Özal'ın 1988'de kendisini yasaklı sanatçılar listesinden çıkarmasının ardından büyük bir çıkış yaptı. Yurtdışından dönen ve Maksim'de sahneye çıkmaya başlayan sanatçı, bir ekrandan diğerine koştu ve bunun maddi karşılığını da aldı. Ersoy, o günlerde, 1990 yılında tatil için gittiği Marmaris'te yatla gezerken, Kızılkum Mevkii'nde bulunan bir koyu gördüğünde, kelimenin tam anlamıyla aşık oldu. Ünlü sanatçı, 75 dönümlük koyu, dönemin parasıyla 7.5 milyar lira ödeyerek satın aldı.

İşte bu koya, son günlerde İngilizlerden büyük bir ilgi var. Doğası ve deniziyle göz kamaştıran koyda bir otel inşaatı başlatmak isteyen İngiliz şirket, Bülent Ersoy'u satışa razı etmek için tam 3 trilyon lira teklif etti. Ancak sanatçının yanıtı ‘‘Benim satılık malım yok’’ oldu. Ersoy, ret yanıtını neden verdiğini ise şöyle açıkladı:

‘‘O koyu yıllar önce bir gezim sırasında çok beğenerek aldım. 3 trilyon değil, 10 trilyon da verseler satmayı düşünmüyorum. Benim satılık malım yok. Orası şimdi tarla gibi. Ama ben orayı gidip dinlenmek, huzur bulmak için aldım. İleride küçük bir kulübe yaptırıp oraya kaçabilirim.’’

Zarar ederdi

Bülent Ersoy'un 1990'da koy için ödediği 7.5 milyar Türk Lirası, yaklaşık 2.8 milyon dolara denk düşüyordu. İngilizlerin önerdiği fiyat ise, dolara çevrildiğinde 1.8 milyon dolar civarında kalıyor. Bu durumda Ersoy, eğer satışa ‘‘evet’’ demiş olsaydı, yaklaşık 1 milyon dolar zarar edecekti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!