HABER

Saldırganların kiliseye giriş anları ve otomobildeki görüntüleri ortaya çıktı

İstanbul Sarıyer'de Santa Maria Kilisesi'nde pazar ayini sırasında maskeli iki kişi tarafından düzenlenen silahlı saldırıda Tuncer Cihan hayatını kaybetmişti. Gözaltına alınanların sayısı 51’e yükselirken, saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerden birinin silahının tutukluk yapması sonucu kaçtığı öğrenildi. Kilisenin avukatı Afşin Hatipoğlu, "Tam girmeye karar verdikleri anda başka bir kişi daha geliyor ve o kişiye kapıyı açıyorlar ayine girsin diye. Kapıyı açıp içeri aldıkları kişi o günkü kurban aslında." ifadelerini kullandı. Santa Maria Kilisesi'nde dün yaşanan yaşanan silahlı saldırı öncesi iki saldırganın kilisenin kapısından girdiği anlara ait görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde DEAŞ'lı teröristlerin saldırıda hayatını kaybeden Tuncer Cihan'a kapıyı açtığı görülüyor.

İstanbul Sarıyer'de Santa Maria Kilisesi'nde dün yaşanan yaşanan silahlı saldırı öncesi iki saldırganın kilisenin kapısından girdiği anlara ait görüntüler ortaya çıktı.

OTOMOBİLDEKİ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

kilisedeki saldırganların saldırıdan önce Polonya plakalı otomobil ile hareket halindeyken kaydedilen görüntüleri ortaya çıktı.

OTOMOBİL POLONYA'DAN GETİRİLDİ

Polis ekipleri, saldırganların kullandığı aracın 1 sene önce Polonya'dan Türkiye'ye getirildiği, aracın bu süre içerisinde hiç trafiğe çıkmadığı, olay günü şüpheliler tarafından kullanıldığı belirlendi. Aracı getiren kişinin ise 2 gün kaldıktan sonra Polonya'ya geri döndüğü öğrenildi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler