Papazın evini genelev yaptılar

Güncelleme Tarihi:

Papazın evini genelev yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2002 01:45

Rusya'nın başkenti Moskova'daki Katolik Kilisesi'ne ait kiralık bir binanın geneleve dönüştürülmesi, kamuoyunda bomba gibi patladı ve Moskova ile Vatikan'ı karşı karşıya getirdi. Rus Ortodoks Kilisesi'yle Rus yönetimini suçlayan Vatikan, ‘‘Olay, Rusya'daki Katolikleri tahrike yöneliktir’’ dedi.

VATİKAN'la Rusya'yı karşı karşıya getiren gelişmeler, Moskova'da Katoliklere ait bir binanın kiraya verilmesiyle başladı. Peder Gregory Tseroh, başkentin merkezindeki binanın önemli gelir getireceğini düşünerek kiralık ilanı verdi. Ama ayda 10 bin dolar kira bedelinin yanı sıra eve talip olanların yine dinle ilgili bir uğraşıda bulunması gerekiyordu.

İlanın verilmesinden kısa bir süre sonra Peder Tseroh'un kapısı çalındı ve Mariya Tihonova adlı bir kadın, hayır işleriyle uğraşacağını söyleyerek binayı kiraladı. Tihonova'ya inanan ve saygıdeğer bulan Peder Tseroh, kira sözleşmesini imzaladı. Aradan bir ay bile geçmeden Tihonova'nın aslında bir genelev sahibesi olduğu ve Katolik Kilisesi'ne ait binayı geneleve çevirdiği anlaşıldı. Rus Ortodoksları ile Vatikan arasında uluslararası kriz yaratan skandal, Komsomolskaya Pravda Gazatesi'nin bu ay başında, ‘‘Moskova'daki manastır bir genelev’’ başlıklı haberiyle patladı.

Katolikler, olayın ‘‘komplo’’ olduğunu söylediler. Kiracıları kovamayan Peder Tseroh, sonunda Vatikan'a şikayet mektubu yazdı ve mahkemeye başvurdu. İmajlarının zedelendiğini belirten Moskova'daki Katolikler, 3 Aralıktaki ilk duruşmayı bekliyorlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!