ANAP: Halkı duymadık linç edildik

Güncelleme Tarihi:

ANAP: Halkı duymadık linç edildik
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2002 16:24

ANAP'ta 3 Kasım seçimleri değerlendirildi. Genel Başkanvekili Ekrem Pakdemirli, ANAP olarak istikrar programı nedeniyle toplumdan gelen bazı sesleri duyamadıklarını ve bunun bedelini ağır bir şekilde ödediklerini ve halkın da sandıkta 3 partiyi linç ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

ANAP Genel Merkezi'nde il başkanları, bazı eski milletvekilleri ve Kurucular Kurulu üyeleri ile 3 Kasım seçiminin değerlendirmesi ve bundan sonraki parti stratejisinin belirleneceği toplantı başladı.

Toplantının açılışında konuşan ANAP Genel Başkanvekili Pakdemirli,ANAP'ın kurulduktan 6 ay sonra iktidar olduğunu ve partileşme sürecini tam olarak yaşayamadığını ifade etti.

Anadolu insanının belli yüzlerden, belli zamanlarda sıkıldığını vebir süre sonra bu yüzleri değiştirmek istediğini belirten Pakdemirli, ANAP'ın da bundan nasibini aldığını söyledi.

ANAP'ın hep iktidara alıştığı için muhalefette kalamadığını söyleyen Pakdemirli, kendisinin, 1999 yılında kurulan hükümette partisinin yer almaması gerektiğini söylediğini, ancak bu konuda MKYK'nın, aksi yönde karar aldığını kaydetti.

Haberin Devamı

Erken seçim için 3 Kasım tarihinin belirlenmesinin de büyük hata olduğunu kaydeden Pakdemirli, ''Hükümet harakiri yapmıştır. Çünkü uygulanan ekonomik programdan netice alınmadan seçime gidilmiştir'' dedi.

1991'de insanların cebine giren gelirin, 100 birimden 40 birime gerilediğini anlatan Pakdemirli, bunun insanlarda bir hınç yarattığınısöyledi. Pakdemirli, ''İnsanımız hıncını demokratik olarak gösterdi vesandıkta adete üç partiyi linç etti. Tepkisini Arjantin'deki gibi sokaklarda göstermedi'' diye konuştu.

BEDELİNİ AĞIR ÖDEDİK

Halkın söylemine kulak asmayan partilerin başarılı olamayacağını işaret eden Pakdemirli, ''İstikrar programı nedeniyle toplumdan gelen bazı sesleri duyamadık. Bunun bedelini ağır bir şekilde ödedik'' dedi.

Bazı il başkanları ve delegeler arasında yaptıkları yoklamada ANAP'ın seçim yenilgisinin yüzde 80'inin yaşanan ekonomik sıkıntılardan, yüzde 20'sinin de sosyal huzursuzluklar, yolsuzluklar ve eskiyen yüzlerden kaynaklandığını tespit ettiklerini kaydeden Pakdemirli, ''Dev tökezledi. Şimdi bu devi hep beraber ayağa kaldıracağız. 1983'den beri her kim, ne sebepten ayrılmış olursa olsungeri gelmelidir'' çağrısını yineledi.

ANAP'ın, ''pınarlardan akan ak ve berrak su gibi temiz bir parti''olduğunu söyleyen Pakdemirli, geçmişte yolsuzluklara karışmış kişilerin sayısının bir elin parmaklarını geçmeyeceğini söyledi. Pakdemirli, ''Ama bir de diğer taraflara bakın. Hiç olmamasını isterdik, ancak her partide çürük ceviz olur. Ama en az olanı ANAP'tır'' diye konuştu.

Haberin Devamı

Merkez sağda bütünleşme konusuna da değinen Pakdemirli, mahalli seçimlerde işbirliğinin denenebileceğini, tabandan olumlu mesajlar gelmesi durumunda da tepede bir birleşme olabileceğini anlattı.

Pakdemirli, sol partilerde daha önce birleşmelerin denendiğini, ancak sonra yeniden ayrıştıklarını kaydetti.

Pakdemirli'nin konuşmasının ardından toplantı başladı.
  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!