HABER

Engin ve Dilan Polat çiftinin soruşturmasında 24 gözaltı

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünde gözaltında bulunan Engin ve Dilan Polat çiftinin işlemleri devam ederken yeni bir gelişme yaşandı. CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz Ankara’da 3 kişinin gözaltına alındığını bildirirken, ‘Soruşturmada gözaltı sayısı 24’e çıktı. Ankara’da Dilan Polat’a ait bir şirketin franchise verdiği, Polatlara ait parayı kendi kişisel hesaplarına aktarmaya çalıştığı tespit edildi. Soruşturma an itibari ile Ankara’ya sıçradı.’ dedi.

Kara para aklama, suç işlemek maksadıyla örgüt kurmak ve vergi kanununa muhalefet suçlarından haklarında başlatılan soruşturma kapsamında yakalanarak gözaltına alınan Dilan ve Engin Polat çiftiyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Polat çiftine ait şirketlerin Ankara şubesini işleten Mustafa Özalp’in, Polat’a ait 1 milyon 800 bin lirayı tedbir konulmaması için nişanlısı Kübra Doğan’ın hesabına aktardı. Banka personelinin durumu fark etmesi üzerine polise bilgi verildi. Çalışma başlatan polis, Mustafa Özalp ile Kübra Doğan’ın Dilan Polat’a ait bir şirketin ortakları olduğunu belirlendi. Bunun üzerine savcılığa bilgi verildi ve savcılık kararıyla paraya el konuldu. Mustafa Özalp, Kübra Doğan ile birlikte şirketin diğer ortakları Gözde ve İsmail Bilgiç çifti de gözaltına alındı.

Öte yandan İstanbul’da haklarında yakalama kararı bulunan 12 şüpheliden Nilgün Yılmaz, Metin Yılmaz ve Gürsel Yılmaz isimli 3 şüphelinin daha gözaltına alındığı öğrenildi. Ankara’daki 4 kişiyle de birlikte hakkında soruşturma yürütülenlerin sayısı 34’e yükselirken gözaltı sayısı ise 24 oldu. Ayrıca gözaltındakilerden 8’inin ise ifadelerinin tamamlandığı öğrenildi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler