Takva, Almanya'da seyirciyle tanıştı

Güncelleme Tarihi:

Takva, Almanyada seyirciyle tanıştı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2007 18:48

Oscar'a aday Takva'nın Türk Alman Edebiyat günleri kapsamında Essen'deki gösterimine oyuncular da katıldı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'nin Oscar adayı Takva filminin Almanya ilk gösterimi Essen’de Astra Theater salonunda yapıldı. Türk Alman Edebiyat Günleri kapsamındaki gösterimde, filmin başrol oyuncusu Erkan Can, senaryo yazarı Önder Çakar ile oyuncu ve yardımcı yönetmen Feridun Koç da bulundular.

Filmin sonunda seyircilerle sohbet eden ve soruları yanıtlayan sanatçılar, güzel bir film yaptıklarına inandıklarını söylediler.

POLİS GELDİ
Senorya yazarı Önder Çakar, filmin Oscar’a aday gösterilmesine elbette çok sevindiklerini belirterek, ödül almasalar bile filmin orada gösterilmesinin kendileri için önemli bir başarı olacağını söyledi. Çakar, filmin çekimi sırasında karşılaştıkları birçok ilginç olaydan birini şöyle anlattı: 'Beyoğlu’ndaki büroda zikir sahnelerinin provasını yapıyorduk. Bitişik binadaki hahambaşı, bir tarikat zikir yapıyor diye bizi polise şikayet etmiş. Terörle mücadele ekibi geldi. Ekip başı büroya girip bizi ve ortamı görünce, ‘Aman, Aziz Nesin’lik olmayalım, mesele nedir ?’ dedi. Biz de meseleyi anlattık, iş tatlıya bağlandı.'

Filmin başrol oyuncusu Erkan Can, filmde zevkle oynadığını belirterek, projeye inandığı için rol aldığını ve uzun süren bir çalışmayla filme hazırlandığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!