Microsoft:"Sadece Windows'tan kazanıyoruz"

Güncelleme Tarihi:

Microsoft:Sadece Windowstan kazanıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2002 10:38

Amerikan yazılım devi Microsoft firması, sadece Windows işletim sisteminden kar ettiğini, diğer programların ise zararına satıldığını açıkladı. Bunlar arasında Xbox oyun konsolları da bulunuyor. "Salomon Smith Barney" firması, Microsoft'un sattığı her konsolda 120 dolar zarar ettiğini belirtti.

Haberin Devamı

Microsoft'un, AOL'e rakip olmak üzere oluşturduğu MSN adlı portal'in de zararına çalıştığı bildiriliyor. 

WINDOWS'TA KAR YÜZDE 85
Şirket kaynakları, Windows işletim sisteminin kar marjının ise yüzde 85 olduğunu belirttiler. Bu açıklama Hisse ve Borsa Komisyonu'na(SEC) sunulan şirket raporunda yer aldı. Cep bilgisayarları ve cep telefonlarında kullanılan CE işletim sisteminin de, zarar eden programlar arasında bulunduğu ifade ediliyor.

Buna karşılık, Las Vegas Comdex fuarında konuşan Microsoft'un kurucusu Bill Gates, "bilgisayarların evlerde ve işyerlerinde giderekdaha yüksek oranda kullanılmakta" olduklarına dikkati çekti ve "enformasyon teknolojisindeki yeniliklerin süreceğini" vurguladı.

Microsoft, rakip firmalar tarafından kişisel bilgisayarların işletim sistemi alanında tekel oluşturmakla suçlanmış, firma kasım başında Adalet Bakanlığı ile anlaşmaya vararak, aleyhinde açılan davaları durdurmayı başarmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!