HABER

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te büyük patlama

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te meydana gelen güçlü bir patlama ve ardından çıkan yangın nedeni ile 1 kişi hayatını kaybetti, 163 kişi ise yaralandı.

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'teki havaalanı yakınında yer alan bir depoda dün gece güçlü bir patlama meydana geldi.

Özbekistan Acil Durumlar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Yangın nedeniyle olay yerine 16 itfaiye ekibinin sevk edildiği, yangının yerel saatle 05.02'de kontrol altına alındığı, ekiplerinin çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.

1 ÖLÜ, 163 YARALI

Özbekistan Sağlık Bakanlığı, patlama sonucu 17 yaşındaki bir çocuğun öldüğünü, 163 kişinin ise yaralandığını duyurdu. Açıklamada, yaralananlardan 24’ünün hastaneye kaldırıldığı, diğerlerinin ise olay yerinde tedavi edildiği belirtildi.

Bakanlığın Telegram kanalı üzerinden yaptığı ilk açıklamaya göre yaralılar arasında durumu ağır olan yok. 

ALEVLER GÖKYÜZÜNE YÜKSELDİ

Patlama sesi Taşkent'in birçok bölgesinden duyulurken, sosyal medyaya düşen görüntülerde gece gökyüzüne yükselen alev ve duman bulutu görüldü.

Olay yerine hemen çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi gönderildi. Görgü tanıkları yangında yaralanan vatandaşlara, ilk müdahalenin çevredeki apartmanlarda yapıldığını anlattı. 

'HAVAALANINDA BÜYÜK HASAR OLUŞTU' İDDİASI

Özbek Haber sitesi Daryo'ya göre Taşkent Uluslararası Havaalanı'nı yakınındaki Patlama nedeni ile çevredeki binalar yıkıldı ve havaalanında büyük hasar meydana geldi.

Ancak uçuş takip sitesi FlightRadar24'ün verileri, havaalanındaki uçuşlarda bir aksama olmadığını, uçakların normal şekilde kalkış ve iniş yaptığını gösterdi. 

Uluslararası Taşkent Havalimanı basın servisinden yapılan açıklamada ise patlamanın operasyonları etkilemediği ifade edildi.

Patlamanın nedeniyle ilgili soruşturma başlatılırken, yerel kaynaklar tarafından yapılan açıklamada patlamanın depodaki elektrikli otomobil akülerinden kaynaklanmış olabileceği belirtildi.

Orta Asya'daki eski Sovyet cumhuriyetleri arasında en kalabalık nüfusa sahip olan Özbekistan'da güvenlik standartlarına yeterince uyulmamasından kaynaklanan yangınlar yaygındır. Ancak bu büyüklükteki kazalar nadir görülür.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler