Ne işleri var köşkte yalıda

Güncelleme Tarihi:

Ne işleri var köşkte yalıda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2002 01:55

MHP Lideri Bahçeli, Erdoğan'ın batık banka sahipleriyle buluşmasını, Baykal'ın da işadamlarıyla yemeğini kastederek, ‘‘Birisi Bozüyük'te köşkte birileriyle, diğeri yalı evlerinde birileriyle görüşüyor. Bu yanlışı herkes görmeli’’ dedi. Bahçeli, ‘‘Fiskos siyasetiyle Türkiye nereye varacak?’’ diye sordu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, güçlü rakipleri AKP Lideri Tayyip Erdoğan ve CHP Lideri Deniz Baykal'a yüklenerek, her ikisini de ‘fiskos siyaseti’ yapmakla suçladı.

Bahçeli
, Erdoğan'ın ‘batık banka sahipleri’ Mehmet Emin Karamehmet, Halis Toprak ve Mustafa Süzer ile buluşmasını, Baykal'ın da işadamı Mustafa Özkan'ın yalısındaki yemeğe katılmasını kastederek, ‘‘Birisi Bozüyük'te köşkte birileriyle, diğeri yalı evlerinde birileriyle görüşüyor. Bu yanlışı herkes görmeli’’ diye seslendi.

Bahçeli, dün partisinin Çankırı mitinginde, ‘‘Başbakan Devlet’’, ‘‘Devletin başına Devlet gelecek’’ sloganlarıyla karşılandı. Miting otobüsünün hemen karşısındaki belli bir grup dışında 3-4 bin kişilik topluluğun tepkisiz ve coşkusuz bir biçimde izlediği Bahçeli, bundan önceki senaryoların ardından şimdi de yeni bir senaryoyla millet iradesinin yönlendirilmeye çalışıldığını savundu. Bahçeli, şöyle konuştu:

FİSKOS SİYASETİ

‘‘Diyorlar ki, şu şu partiler barajı aşamaz, şu şu baraj sınırında. Peki ne olacak? Bir sağ parti var, o iyi puan topluyor. Biz de bunun karşısına sol parti çıkarırsak sağda ve solda iki partiyle Türkiye'yi yönetebiliriz. Olmayan bir partiyi büyülterek, abartarak Türkiye'nin birinci partisi konumuna getiriyorlar, sonra da bu partinin iktidar olması Türkiye'yi sıkıntıya sokar diyorlar. Solda bir partinin toparlanması için zaman kolluyorlar ve millet karşısına çıkıp bu iki partinin seçimlerden güçlü çıkacağını söylüyorlar. Yani millete ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyorlar. Madem bu partiler en yüksek oy alacaklarsa; milletin arkasında bu kadar desteğe sahip olanların birisi Bozüyük'te köşkte birileriyle, diğeri yalı evlerinde birileriyle görüşüyor. Bu yanlışı herkes görmeli. Milletin huzuruna çıkıp ben varım diyeceksin. O zaman ne işin var köşkte ve yalıda. Oralarda ne konuşuyorsunuz? Fiskos siyasetiyle Türkiye nereye varacak? Gelin meydan burada millet burada.’’

MAHKEMEYE SİTEM

Bahçeli,
Anayasa Mahkemesi'nin MHP'nin AB yasalarının iptaline ilişkin talebini reddetmesine üzüldüğünü belirtti. Bahçeli, ‘‘Kararlara saygılıyız. Ama, mücadelemizi bir başka yerden başlatacağız’’ dedi. Bahçeli, Mesut Yılmaz'ı kasdederek, ‘‘Ankara-Brüksel arasını yol ettiler, ama karşı taraf, ‘Apo'nun yanına birkaç mahkum daha gönderin de yalnız kalmasın garip' diyor’’ diye ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!