GeriSeyahat Toz kar arıyorsanız dosdoğru Erciyes'e
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Toz kar arıyorsanız dosdoğru Erciyes'e

Toz kar arıyorsanız dosdoğru Erciyes'e

3000 metreye kadar yükselen doğal pistleri, kasımdan mayıs ayına kadar süren uzun sezonu ve benzersiz Kapadokya panoraması ile Erciyes, kayak tutkunları için vazgeçilmez bir yer. Türkiye'nin en yüksek üçüncü dağının 'toz kar'ı ise Erciyes'in ayrı bir avantajı.

Erciyes, Tekir Yaylası üzerinde sönmüş bir yanardağ. Kış sporlarının hemen tümüne imkan veren bu merkez, doğa harikası Peri Bacaları'na bir saatlik mesafede. Dağ 3916 metre yüksekliğe sahip. Kayak yapılan doğal pistler ise 3 bin metreye kadar uzanıyor.

Kayak sezonu hayli uzun; kasım ayından mayısa kadar Erciyes'in karından yararlanmak mümkün. Soğuk, yüksek irtifalı dağlara has ‘‘toz kar’’ ise kayak tutkunları için Erciyes'in en önemli özelliği.

KAYSERİ'YE 20 KİLOMETRE

Kayseri il merkezine 20 kilometre uzaklıktaki tesislere otobüs, tren ya da hava yoluyla ulaşabilirsiniz. Özel aracınızla Kayseri'den Hisarcık yoluna girmeniz gerekiyor. Yol sürekli açık tutuluyor ama yine de aracınızda kış ayları için gereken tertibat olmadan yola çıkılmaması uyarısını unutmayın.

Dünyanın en eski şehirlerinden biri olan Kayseri (eski Mazaka, Kaisareia), Kapadokya olarak adlandırılan bölgede yer alıyor. Kızılırmak'ın güneyindeki bu bölge, Tuz Gölü'nden Fırat Nehri'ne kadar uzanır. İpek Yolu buradan geçer. Bu yüzden Kapadokya, her çağda pek çok uygarlığın yaşadığı zengin bir bölge.

CEMRE DÜŞMESİ KUTLAMALARI

Erciyes Dağı'nda geçtiğimiz yıl mart ayında yapılan ‘‘cemre düşmesi’’kutlamalarını bu yıl da tekrarlamak için hazırlıklar devam ediyor. Festivali Erciyes Dağı'ndaki tesisler ve Kayseri Turizm İl Müdürlüğü ortaklaşa organize ediyor. Eğer yeterli sponsor bulunursa bu mart ayında da çeşitli konserler, etkinlikler düzenlenecek.

Liftler ve Pistler

Erciyes Kayak Merkezi’nde toplam kayak pisti 12 kilometre, en uzun pist ise 3.5 kilometre. Dağda, 2573 metre uzunluğunda, 370 kişi/saat kapasiteli bir telesiyej ve uzunlukları iki aşamalı iki teleski hizmet veriyor. İlk teleski 1550 metre, ikincisi ise 1250 metre. Her altı dakikada bu liftlerle çıkış yapılabilir. Hisarcık Belediyesi ve askeri tesise ait birer teleski ulaşıma ayrıca yardımcı oluyor. Tüm pistlere ulaşmak mümkün. İki aşamalı liftten ilk istasyonda inildiğinde oldukça rahat ve geniş bir pistte kayılıyor. Burası yeni öğrenenler için ideal. Ancak ilk istasyonda inmeden üst istasyona devam edilirse, daha dik bir piste ulaşılıyor. Bu pistin uzunluğu, liftin başlangıcına dek inildiğinde üç, üç buçuk kilometreyi buluyor.

Ulaşım

İstanbul-Kayseri:
772 km.

Ankara-Kayseri: 314 km.

İzmir-Kayseri: 877 km.

Her gün Haydarpaşa'dan 8:35'te, Kars'tan da 7:10'da karşılıklı hareket eden Doğu Ekspresiyle Kayseri'ye varabilirsiniz:

Gidiş K: 08:35 Haydarpaşa, 13:26 - 13:40 Eskişehir, 17:25 - 18:08 Ankara, 01:17 - 01:30 Kayseri

Dönüş K; 03:45 - 04:00 Kayseri, 11:38 - 12:15 Ankara, 16:03 - 16:23 Eskişehir,

Varış: 21:45 Haydarpaşa

Kayseri Turizm Danışma: 0352-222 3903


KONAKLAMA

SKI CENTRE DEDEMAN ERCİYES

Kayseri Havaalanı'na 30 kilometre, şehir merkezine 25 kilometre mesafede kurulmuş olan tesiste toplam 60 oda var. Odaların dördü süit. Genel kullanım alanında restoran ve Panorama Cafe var. Eğlenmek için canlı müzik yapılan Bier Stube barına gidebilirsiniz. Kapalı yüzme havuzu, sauna, bilardo, TV odası, kapalı ve açık otopark ve çocuk odası bulunan tesiste kayak dersi de veriliyor.

Telefon: 0352-342 2116

Faks: 0352-342 2117

ACE OTEL

Butik otel tarzındaki tesis 2003 kış sezonunda hizmete girdi. İkisi süit, toplam 13 odası var ve ilave yataklarla 60 kişilik kapasiteye ulaşıyor. Tüm odalarda uydu yayınlı TV, mini bar, özel ısıtma sistemi, devamlı sıcak su bulunuyor. Özel eğlence, kokteyl, seminer, nişan törenleri için 100 kişilik bir salonu var. Mönüsünde Türk, İtalyan ve Fransız mutfağından örnekler sunuluyor. Snowball Bar, Panorama Cafe, Restoran ve Barbekü yeme içme seçeneklerini zenginleştiriyor. Otelde ayrıca İnternet Cafe, sauna, oyun salonu, açık kayak odası ve otopark bulunuyor. Tesisin en önemli özelliklerinden biri ise havaalanı ve otobüs terminallerinden gruplara transfer kolaylığı sağlaması.

Telefon: 0352-342 2053

Faks: 0352-342 2058

GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ TESİSLERİ

Dağdaki sporcular ve kayak hocaları burada kalıyor. 2215 metre yükseklikte hoş sohbetlerin geçtiği sıcak bir ortam burası. Temiz ve iyi bir hizmet veriyor. Yemekler tabldot olarak çıkıyor. 89 yatak kapasiteli tesis kaloriferli. Toplam oda sayısı 30, yedi oda ise ranzalı. Televizyonun ortak alanda olması kalabalık gruplar için bir avantaj sayılabilir.
Tel.: 0352-342 2031

YENİ YATIRIMLAR

Hizmete girmesi beklenen Grand Eras Otel ve özelleştirme işleri tamamlanma aşamasındaki DSİ, Karayolları, Yapı İşleri, PTT işletmeleri yanı sıra halihazırdaki Jandarma, Komando, Hava Kuvvetleri ve Erciyes Üniversitesi'ne ait tesislerin toplam yatak kapasitesi gelecek yıl 1200 civarına çıkacak.
False