HABER

Mustafa Sarıgül'den CNN TÜRK'e özel açıklamalar... 'İmamoğlu'ndan davet almadım, lansman toplantısına çağrılmadım'

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, CNN TÜRK'te Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programında açıklamalarda bulundu. İliç'teki maden faciasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sarıgül, TBMM'deki araştırma komisyonu için "Komisyon siyaset üstü olacak. Birlikteliğimizi göstereceğiz. Olayın üzerine gideceğiz. Bu bizim için son derece değerlidir." dedi. CHP yönetimine sitemini dile getiren Sarıgül, belediye başkan adaylarının belirlenmesi sürecinde görüşünün alınmadığını söyledi. 'Yeni yönetimden siyasi nezaket beklerdim' diyen Sarıgül, İmamoğlu için de "Kendisinden davet almadım. Lansman toplantısına çağrılmadım. Çağrılmadığım yere gitmem." dedi.

KOMİSYON SİYASET ÜSTÜ OLACAK

Komisyonun kurulmasından dolayı mutluyum. TBMM'deki komisyon siyaset üstü olacak. Birlikteliğimizi göstereceğiz. Olayın üzerine gideceğiz. Bu bizim için son derece değerlidir. Siyanür kelimesinin ortadan kalması için önemlidir. Siyanür güvenli sınırlı olmalıdır. Sanayide kullanılıyor, dozu önemli. Yapılacaksa denetim yapılmalı. Uluslararası regülasyonlara uyulmalı.

KILIÇDAROĞLU SEÇİMİ KAZANMIŞTIR

Hayatta dik duranlar hep kazanır, omurgası olanlar, ilkesini savunanlar hep kazanır. Bunu yapamayanlar saman alevi gibi savrulur gider. Sayın Kılıçdaroğlu 48 oyu geçmiştir. Sosyal demokrat lider iktidara olağanüstü yaklaşmıştır. Haksız yere eleştirildi. Kılıçdaroğlu o seçimi kazanmıştır.

Kılıçdaroğlu kin tutmayan, yüreği temiz birisi. En büyük özelliği iyi niyetli olması. Onun sonucu buraya gelindi. Çok yaklaşıldı. 15 günlük süre iyi değerlendirilse kazanılabilirdi. Lider Kılıçdaroğlu idi ama kadro canla başla çalışmadı.

Sayın Özgür Özel genel başkanımız. Görevlerimizi yerine getirmeye hazırız.

PARTİMDEN DEMOKRATİK NEZAKET GÖRMEDİM

Yeni yönetimden demokratik nezaket beklerdim. Demokratik nezaket şu, Vekillerin görüşünü almak. Önerimiz alınmadı aday belirlemede. Partim kimi aday gösterirse o çalışmaları yerine getiririm. Parti yöneticisi duvarcı ustası olmalı. Siyasi nezaketi elden bırakmamalı. Ustanın taşları ziyan etmemesi lazım. Kılıçdaroğlu'na sorulmalıydı, öneriniz, arzunuz var mı diye. Antalya'da toplantı düzenlendi. CHP'de benden daha fazla parti kültürünü bilen yok. Siz belediye başkanları atarken sadece beni değil Büyükerşen'i de Karayalçın'ı da çağıracaksınız. Bugüne kadar beni ne Erzincan'la ilgili ne başka nokta ile ilgili aramadılar. Bugüne kadar merkezden nezaket bekledim. Oy verenler de siyasi nezaket bekledik ama bunu görmedik. Biz CHP'liyiz. Bir oy fazladan kazandırmak için çalışacağız. Bana gelen yurttaşıma kime oy verdin diye sormam. Allah'ımın bana verdiği güçle "sana nasıl yardımcı olabilirim" diye sorarım. Parti yönetiminden bu nezaketi hala bekliyorum. Kılıçdaroğlu'nun da görüşlerinin alınmasını beklerdik. Ahmet olsun, Mehmet olsun isteğimiz olmaz. CHP öyle adaylar açıklamaları ki partililer 'evet' demeli. Buraya muhteşem aday açıkladılar, bu aday şehrimizi coşturur, tüm şehirden oy alır demeli. Vay be denilecek aday görmedim.

Lider iyi kadro kuramazsa bir şey yapamaz. Sarıgül'ün önerileri CHP'yi şahlandıracak öneriler olur. Ona sorsaydınız vekil arkadaşlarımla konuşur, görüşlerini almadan atama yapmazdım. il ilçe başkanlarımla bir araya getirir ortak görüş alırdım.

Tunç Soyer, bilgisi birikimi ile Türkiye'de Büyükerşen gibi değerli isimlerden biridir. Onun kırılmasını doğru bulmam. Tunç Soyer gelecekte Türk siyasetinde farklı noktalarda olacak. İsviçre, Fransa modeline en uygun kişi Soyer'dir. Partililer ile fazla temas kuramamıştır ama daha bilimsel ve entelektüeldir.

Gençlik kollarından geldiğim için siyasetin tabanını iyi biliyorum. Özel benimle konuşsa 'vay be' denilecek adaylar önerirdim, 2-3 puan fazla oy alırdık. Sayın Kılıçdaroğlu ile her dakika konuşuyorum. Gerçekten özlüyorum da.

İMAMOĞLU'NDAN DAVET ALMADIM

İstanbul'da 2014 seçimlerinde HDP, Saadet desteği yoktu. Bu gördüğün kardeşin 41 oy aldı. Kadir Topbaş gibi çok değerli bir isim vardı ona rağmen bu oyu aldım. İmamoğlu kampanyasına davet ederse katılırım, çalışırım onun için. İmamoğlu'ndan davet almadım. Lansman toplantısına çağrılmadım. Çağrılmadığım yere gitmem.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler