HABER

Muş'lu öğrencilerin hazırladığı projenin uzay yolculuğu heyecanla takip edildi

Muş Valisi Avni Çakır ve öğrenciler, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu bilim insanı astronot Alper Gezeravcı’nın fırlatma törenini Muş Bilim ve Sanat Merkezi'nde hazırlanan dev ekranda canlı izledi.

Öğrenci Zeynep Nehir Çamlıca, Dilşah İmran Avcı ve Baver Bedirhan Bingöl'ün öğretmenleri Birsen Geçer ile hazırladığı "Propolisin Antibakteriyel Etkisi" (PRANET) projesinin uzayda test edileceğinin mutluluğunu yaşıyor.

Büyük emeklerle hazırladıkları projenin uzay yolculuğunu heyecanla takip ettiklerini söyleyen öğrencilerden Baver Bedirhan Bingöl, deneyin sonuçlarını merakla beklediklerini ifade ederek, “Türkiye’nin insanlı ilk uzay misyonu çerçevesinde uzaya gönderilen Türk Astronot Alper Gezeravcı, bugün uzaya gönderildi. Uluslararası uzay istasyonunda 13 deney denenecek. Bu deneylerden bir tanesi de bizim yapmış olduğumuz Propolisin Anti Bakteriyel Etkisi (PRANET) adlı deney. Deneyimiz uluslararası uzay istasyonunda denenecek ve bu bize ayrı bir gurur veriyor. Deneyimizin sonuçlarını merakla bekliyoruz” şeklinde konuştu.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler